Misterija groba u kom počiva majka masovnog ubice: Jedan detalj budi jezu! (FOTO)

21.08.2021

19:13 >> 06:09

0

Autor: j.jovanovic

Meštani su nam kazali da često odlaze na groblje gde pale sveće za pokoj duše i nose cveće

Misterija groba u kom počiva majka masovnog ubice: Jedan detalj budi jezu! (FOTO)
Copyright

-Na groblju u Ivanči su sahranjena Ljubišina majka Dobrila, kao i sin Branko, koje je prve ubio u rođenoj kući, a tu počivaju i ostali koje je ubio, sem njega koji je sahranjen daleko od našeg sela. Mi te ljude pamtimo kao dobre i poštene. On je sa njima bio dobar kao hleb, družio se i na kraju ih ubio, a šta ga je navelo na to ne znamo, ali sumnjamo da je možda neka crna magija, ili da ga je đavo uzeo pod svoje. Svašta se priča, prvo da je bio omađijan, pa da mu je nešto kvrcnulo u glavi, ali ko će ti ga znati, šta je istina kada to ne možemo da tvrdimo. Uglavnom, u delu sela gde je bio pokolj već godinama vlada bela kuga – priča za 24sedam meštanin na kog smo prvo naišli, a koji se kroz suze prisetio Ljubišinog krvavog pira, koji je počinjen 9. aprila 2013. godine u kom je ubijeno 13 ljudi!

Groblje u Velikoj Ivanči se nalazi sa druge strane sela u odnosu na zaseok u kom se odigrao nezapamćeni masakr. Meštani su nam kazali da često odlaze tamo gde pale sveće za pokoj duše i nose cveće.

Pročitajte još:

Kako su nam ispričali, ta tragedija je zauvek promenila tok življenja u ovom selu, koje se nalazi na jugoistočnim padinama planine Kosmaj i u kojem su se stvorila brojna nagađanja i legende o navodnoj crnoj magiji, što nikada nije dokazano, ali postoje verovanja među meštanima o tome, koja se vezuju za krvavi pir.

Kada se uđe na groblje vide se nadgrobni spomenici u kom počivaju Dobrila Bogdanović (83), Ljubišina majka, i njegov sin Branko Bogdanović (42), koje je prve ubio u njihovoj porodičnoj kući.

24sedam/Danilo Krša

Međutim, pored grobnog mesta Ljubišine majke, vide se tri grančice koje su veoma prezicno poređane jedna pored druge, a zbog čega i ko ih je ostavio na tom mestu nije poznato, ali postoje verovanja meštana i spekulacije o navodnoj magiji, čije postojanje nikada nije dokazano.

Ovaj prizor nas je zaintrigirao, te smo informaciju više o tome pokušali da pronađemo na internetu.

Navodno, prema verovanjima simbolika tri grančice ili “Rajske sveće” se prema jednoj od verzija vezuje za “legendu”, da će se pokojniku svećom ili grančicom navodno “otvoriti devet vrata raja”, što zvuči apsurdno i nerealno.

Foto: 24sedam

Takođe, na ovom groblju počivaju i ostale Ljubišine žrtve.

Nakon što je izvršio pokolj u svom domu, podsetimo, provalio je tog kobnog jutra u susednu kuću porodice Despotović, gde je pobio svih pet članova, Mihajla, Milenu, Gorana i Jovanu, kao i dvogodišnjeg Davida, Goranovog i Jovaninog sina. Nakon toga je pucao i usmrtio komšinicu Ljubinu Ješić i njenog sina Miloša, pa zatim susede Velimira i Olgu Mijailović, a njegove poslednje žrtve su bile Dragana i Danica Stekić.

24sedam/Danilo Krša

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni posle svih ovih godina motiv najvećeg masakra u Srbiji nije jasan.

Prema brojnim pričama koje su se prethodnih godina raspredale po selu, do svađe je najpre došlo u kući, jer su Ljubišu navodno ukućani želeli da izbace, a osim ove postoje i druge verzije, koje se prepričavaju među meštanima.

Pročitajte još:

Suludim pirom Ljubša je zatvorio nekoliko seoskih kuća, a samo tri porodice u tom zaseoku sela su uspele tog dana da sačuvaju sve svoje članove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike