Novi jezivi detalji i transkripti Belivukovog klana: Ko se krio pod kodnim imenom "Drug 2L", kog su zverski ubili Veljini vojnici?!

21.08.2021

13:49 >> 15:38

0

Autor: 24sedam

Gotovo svakog dana isplivavaju novi detalji monstruoznih likvidacija, otmica i drugih nedela, koje je počinila 30-člana grupa u Srbiji, ali i regionu

Novi jezivi detalji i transkripti Belivukovog klana: Ko se krio pod kodnim imenom "Drug 2L", kog su zverski ubili Veljini vojnici?!
24sedam/Printscreen

Posle krivične prijave u Crnoj Gori protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, kojima se s još nekolicinom Crnogoraca na dušu stavljaju najmanje još dva ubistva, Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mileta Radulovića, jasno je da tamošnja policija, kao i MUP Srbije, nastavlja istragu najtežih zločina Belivukove ekipe.

Gotovo svakog dana isplivavaju novi detalji monstruoznih likvidacija, otmica i drugih nedela, koje je počinila 30-člana grupa u Srbiji, ali i regionu.

Pročitajte još:

Neka pitanja još čekaju odgovor.

Ali već dosad je na osnovu svedočenja i presretnutih dekodiranih razgovora članova ove bande s aplikacije skaj vidljivo da su srpska policija i tužilaštvo pribavili dokaze za pet ubistava u kući smrti u Ritopeku, koje je teško oboriti, pišu beogradski mediji.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen

Ova kodna imena su koristili:

Veljko Belivuk – Soprano, Sop

Marko Miljković – Kratos, Leon

Miloš Budimir – Ares

Marko Budimir – Kantona

Bojan Hrvatin – Leo Luca, Anakin

Srđan Lalić – Bari Majls

Nemanja Đurić – Tajson

Nebojša Janković – Hel

Vlade Draganić – Brale

Dejan Tešić – Fleš

Milovan Tadić – Miksa

Ovo su bili nadimci žrtava:

Aleksandar Gligorijević – Ronin

Goran Veličković Goksi – Žuti

Lazar Vukićević – Drug 2L

Zdravko Radojević – Kaniđa

Milan Ljepoja – Zvonce

Pink/Printscreen

U preciznim transkriptima njihovih razgovora navodi se datum i satnica, ko s kim komunicira. Vidi se, takođe, ko je i zašto ubijen. Neke likvidacije su bile navodno povezane s obračunom sa “škaljarskim klanom”, u drugima je reč o sukobu sa suprotstavljenom navijačkom grupom na Partizanovom stadionu.

Lazar Vukićević, takođe nije ubijen zato što je navijač Zvezde, već zato što je navodno trebalo satrti “škaljarce” u Beogradu. Vukićević je naseo na namešteni telefonski poziv, Šarac nije. Šarac je ubijen u Tržnom centru “Ušće” posle nekoliko dana.

Radojevića naterali da ostavi otiske na mecima

Belivukova grupa je razmenjivala poruke u kojima je dogovarala plan za prikrivanje ubistva Zdravka Radojevića navodnim njegovim bekstvom posle izrežirane pucnjave na kuću Miloša Budimira. Trebalo je Radojevića naterati da ostavi otiske prstiju na mecima i pištolju. Na to su ga prisilili na spratu kuće u Ritopeku i potom ubili u bunkeru smrti u prizemlju, pišu mediji.

24. 11. 2020.

Miloš Budimir navodno šalje poruku N. N. licu i kaže da su ubili dečka koji je pucao na Kantonu, “mrtav je već nekoliko dana”. Nešto kasnije šalje mu i fotografiju na kojoj je Zdravko Radojević vezan na najlonu.

6. 12. 2020.

Belivuk na grupu šalje sliku kako Zdravko puni okvir pištolja u Ritopeku i komentariše:

– Evo Kaniđa kaže da puni utoku, kreće na Aresa, piše ovaj portal.

Pink/Printscreen

Miljković:

– Daj tu sliku da imamo.

Miloš Budimir šalje sliku vezanog Zdravka na najlonu, s trakom preko usta uz komentar:

– Sapleo se Kaniđa.

Srđan Lalić:

– Carski.

Belivuk šalje sliku sa Radojevićem kako sedi s maskom na licu:

– I masku je spremio.

10. 12. 2020.

N. N. lice:

– Zajeban je bio Kaniđa u svoje vreme.

Miloš Budimir:

– Ja sam ga samo raskomadao.

Marko Budimir:

– Ja mu šamar nisam lupio.

Miloš Budimir:

– Ja sam ga nabadao malo. Morao sam da ga ponizim da shvati da je ispod nas… pošto je u jednom trenutku počeo da se kurči… Baš je bio bolestan u glavu, a i svi ostali organi nisu bili baš nešto.

Veljko Belivuk YouTube/Printscreen

Nije čudno što su advokati okrivljenih poveli borbu da ponište deo dokaza skinutih s telefonske skaj aplikacije, tako što većina nije odgovorila na optužnicu.

Oni sad pokušavaju da nađu formalno-pravnu rupu u odluci francuskog suda da otključa telefone s dokazima i da ih omogući srpskoj policiji i pravosuđu, pišu beogradski mediji.

Ako je to u Francuskoj urađeno nelegalno, nelegalni su i dokazi, pokušaće da dokaže odbrana.

Pročitajte još:

Ovi dokazi, međutim, nisu jedini, a prema svedočenju srpskih stručnjaka, u Francuskoj je sve urađeno po zakonu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti