U pritvoru da ne utiču na svedoke: Saslušani osumnjičeni iz Novog Sada i Beograda za zloupotrebe sa javnim nabavkama

02.09.2023

00:15

0

Osumnjičene su uhapsili pripadnici MUP, UKUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu

U pritvoru da ne utiču na svedoke: Saslušani osumnjičeni iz Novog Sada i Beograda za zloupotrebe sa javnim nabavkama
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, odredio je pritvor do 30 dana R.G. (53) odgovornom licu javnog preduzeća iz Novog Sada i P.M. (51), faktički odgovornom licu jednog privrednog društva iz Beograda, osumnjičenima za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Ova mera im je, kako je rekla Jelena Ostojin, portparol novosadskog Višeg suda, određena iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, pišu Novosti.

Osumnjičene su uhapsili pripadnici MUP, UKUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Osumnjičeni se, kako je saopštio MUP, terete da su preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koja je od strane javnog preduzeća kao naručioca prihvaćena, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora.

Na ovaj način pričinjena je šteta javnom preduzeću iz Novog Sada, jer se za procenjenu vrednost javne nabavke moglo nabaviti kvalitetnije dobro.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike