Tragedija u Smederevu mogla biti i krvavija: Kako su deca izbegla smrt (FOTO/VIDEO)

01.09.2023

10:58

0

Autor: 24sedam

Samo pola sat pre detonacije deca se igrala na platou ispred zgrade

Tragedija u Smederevu mogla biti i krvavija: Kako su deca izbegla smrt (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Eksplozija u centru Smedereva odjeknula je oko 20.30 sati. A, samo pola sata ranije, na platou ispred zgrade bili su mališani koji su se bezbrižno igrali.

24sedam/Goran Sivački
 

- Deca su se igrala na platou ispred zgrade. Srećom pola sata pre eksplozije roditelji su ih odveli kući. Ptilikom detonacije, ceo taj plato je bio prepun srče, delova prozora, fasade... Delovi zgrade su leteli i do sto metara od zgrade, sigurno bi pogodila i decu da su ostali na platou - kaže jedan od stanarki višespratnice gde je eksplodirala bomba.

 

 

U strahovitoj eksploziji u centru Smedereva nastradao je Đorđe A. (56). Povređeni su Nikola P. (27) i njegova sestra Miljana P. (24). Oboje su van životne opasnosti. Brat ima povrede očiju i najverovatnije će ostati bez vida, dok se sestra ima višestruke posekotine po telu.

24sedam/Goran Sivački
 

Stanodavac Đorđe A, inače programer, sinoć oko 20.30 sati došao u stan na petom spratu zgrade u Ulici slobode 8 da naplati kiriju ali mu porodica Aleksandra P. (63) nije otvorio vrata pa je Đorđe aktivirao eksplozivnu napravu i razneo tri sprata višespratnice. U stanu nije bilo maloletno dete. S druge strane, komšije navode da se motiv za aktiviranje bombe krije u nerešenom nasleđu, odnosno da otac nije hto da prepiše ovaj stan sinu.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike