"Pevao" protiv ortaka: Pritvor dilerima čiji je kurir bila devojčica (16)

15.08.2023

13:29

0

Autor: 24sedam

Dvojici dilera sa Zvezdare 30 dana pritvora, a devojčica pred tužiocem za maloletnike

"Pevao" protiv ortaka: Pritvor dilerima čiji je kurir bila devojčica (16)
Zaplena marihuane - Copyright MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani osumnjičeni Igor M. (52) i Uroš M. (23) zbog sumnje da su sa devojkom (16), prenosili i držali više od 18 kilograma marihuane.

Igor M. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Uroš M. priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije hteo da iznosi odbranu, niti da odgovara na pitanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. Prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen i vodi se pred Odeljenjem za maloletnike.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prema naredbi o sprovođenju istrage, po prethodnom dogovoru sa Urošem M, maloletna osumnjičena se, noseći prazan kofer, 12. avgusta autobusom odvezla u Novi Pazar, gde ju je sačekalo, za sada, nepoznato lice, od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa sa marihuanom i spakovala ih u kofer.

Sutradan se u jutarnjim časovima sa navedenom opojnom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se sa autobuske stanice prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao Uroš M. i od nje preuzeo kofer sa marihuanom ukupne neto mase 18.483,95 grama.

Nakon toga je Uroš M, kako se sumnja, navedeni kofer sa opojnom drogom odneo kod Igora M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još 7 PVC kesica sa marihuanom, dva džointa, grumen biljne materije ukupne neto mase 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa 0,09 grama kokaina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike