Meksiko u Crnoj Gori: Pustili ga da se pomoli, pa ga istopili u kiselini! Ovako je skončao „škaljarac“

25.08.2021

08:28 >> 08:40

0

Autor: Lj. K.

Prema podacima iz istrage, po nalogu Slobodana Kašćelana oštećenog su odvezli do sela Mirac gde je mučen

Meksiko u Crnoj Gori: Pustili ga da se pomoli, pa ga istopili u kiselini! Ovako je skončao „škaljarac“
Copyright Pixabay

Pripadnici kriminalne organizacije Slobodana Kašćelana oteli su Nikolu Stanišića prvog dana avgusta prošle godine, a zatim ga mučili kako bi im otkrio štekove oružja škaljarskog kriminalnog klana.

Pustili su ga da se pomoli, pa ispalili više projektila iz vatrenog oružja u njega.

Pročitajte još

To piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva protiv te organizacije, na osnovu kojih je za još tri meseca produžen pritvor navodnim članovima kavačkog kriminalnog klana, navode “Vijesti”.

24sedam/ATA Images/in4s.net

U Kašćelanovoj grupi, kako piše, članstvo su prihvatili Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Krsto Maroš, Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Zoran Kažić, Darko Prelević, Srđa Jurišević, Dragan Knežević, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zdravko Perunović i Radoje Živković.

Objašnjava se da su Stanišića mučili pokušavajući od njega da iznude saznanja o planovima suprotstavljene kriminalne organizacije (škaljarskog klana) i da pristupe kriptovanom mobilnom telefonu koji je imao sa sobom.

Navodi se da su članovi grupe pratili žrtvu i osmatrali njegovu kuću – da je Živković obezbedio najmanje dva pištolja kojima je Stanišić lišen života, a da su Kažić i Dragićević uz upotrebu elektronskih i optičkih uređaja vršili osmatranje kuće u kojoj je boravio oštećeni, prilaznih puteva ka kući i kretanja oštećenog…

Stoji i da je Zvicer “pomagao u izvršenju krivičnog djela na način što je odredio mesto gdje će se ono izvršiti”…

Profimedia

U dokumentima piše da je 1. avgusta 2020 .godine, sledeći kriminalni plan, Kažić javio drugim pripadnicima kriminalne organizacije da je oštećeni krenuo iz kuće u kojoj je boravio, a da je Dragićević neposrednim izvršiocima krivičnih dela dojavio da se ovaj kreće putnim pravcem Kotor – Trojica – Vrmac.

Kaže da su Stanišića na Vrmcu presreli Vučković, Jurišević i Radonjić, da su ga udarili šipkom u glavu, oborili na zemlju, vezali konopom, pa potom ga ubacili u vozilo BMW i krenuli prema Njegušima…

Navode da su po nalogu Kašćelana oštećenog odvezli do sela Mirac, i da su istog dana u večernjim satima počeli da ga muče.

– Kako bi od njega saznali za koga radi i gdje su štekovi i oružje pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, da su u toku noći 2/3. 8. 2020. godine oštećenom kazali da će ga ubiti, te mu dozvolili da se pomoli i u trenutku dok se molio ispalili više projektila iz vatrenog oružja – piše u spisima.

Profimedia

Posmrtne ostatke oštećenog odneli su u rejon Nacionalnog parka Lovćen, i uništili hemijskim sredstvima.

U spisima tužilaštva navodi se da osnovana sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, u najbitnijem proizilazi iz izveštaja EUROPOL-a o presretanju komunikacija ostvarenih putem aplikacije SKY ECC za mobilne telefone, kao i na osnovu podataka pravosudnih organa Republike Francuske, koji su postupili po zamolnici za Međunarodnu pravnu pomoć Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore… od 5. 5. 2021. godine”.

Iz tužilaštva navode da se iz presretnutih komunikacija članova kriminalne grupe, vidi plan i dogovor za likvidaciju Damira Hodžića, člana suprotstavljene ekipe.
To je, kako se navodi, trebalo da učine za vreme sahrane Alana Kožara u Baru, koji je prethodno ubijen u Grčkoj.

Takođe, komunikacija između okrivljenih ukazuje da je postojao plan i dogovor da se određene osobe likvidiraju za vreme njegovog boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija…

Pročitajte još

U prilog zaključku o postojanju plana za izvršenje više krivičnih djela ubistava i teškog ubistva ide i činjenica da je jedan od okrivljenih, koji je za sada u bekstvu, na svoj mobilni telefon dobijao fotografije ubijenih, čija su tela bila iskasapljena, od strane za sada neidentifikovanog pripadnika kriminalne organizacije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike