MUP Srbije na nogama: Saradnici mafije u policiji slali slike svojih kolega vođi "kavčana"! "Pratimo ti porodicu..."

25.08.2021

12:32 >> 13:54

0

Autor: 24sedam

Sivim kanalima do drugog policajca stigla je fotografija vrtića u koji mu ide dete

MUP Srbije na nogama: Saradnici mafije u policiji slali slike svojih kolega vođi "kavčana"! "Pratimo ti porodicu..."
Veljko Belivuk i Radoje Zvicer Foto: printscreen

Posle operativnih saznanja, MUP Srbije pokrenuo je mere zaštite inspektora koji su uključeni u istragu kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ustanovljeno je da je fotografija jednog istražitelja iz MUP-a završila kod šefa “kavačkog klana” Radoja Zvicera, i to tako što ga je slikao kolega inspektora i fotografiju prosledio vođi „kavačkog klana“, kao i snimke vrtića u koji ide njegovo dete.

Pročitajte još

– Nepobitno je ustanovljeno da je fotografija jednog istražitelja iz MUP-a završila kod šefa “kavačkog klana” Radoja Zvicera. On je putem svojih kanala, pre nego što je pobegao, tražio da sazna ko je sve uključen u istragu protiv njega i njegove beogradske ekipe. Imao je na vezi i inspektora MUP Srbije koji je slikao jednog od kolega za koga je znao da je u vezi sa tom istragom i snimak poslao Zviceru – kaže dobro obavešteni izvor iz policije.

Profimedia

On u interesu interne istrage u MUP-u ne može više da govori o tome, međutim, potvrdio je da se interna istraga istovremeno vodi i zbog drugih događaja.

– “Sivim kanalima” do drugog policajca stigla je fotografija vrtića u koji mu ide dete. Tu fotografiju naručili su uhapšeni pripadnici Belivukove ekipe iz zatvora u kome se nalaze, a jedan od njihovih članova koji je još na slobodi odradio je posao praćenja i fotografisanja i dostavio sliku policajcu. Poruka je: “Pratimo ti porodicu. Znamo gde živiš” – navodi izvor iz istrage.

Foto: mup. gov.rs

Već izvesno vreme posebno obučena služba policije nadgleda sve tragove koji vode do njihovih ugroženih kolega, a i kanal curenja informacija ka kriminalcima je “zatvoren”.

Pokrenuta je istraga i u regionu, jer i u Crnoj Gori, kad je reč o ratu “kavčana” i “škaljaraca”, postoje isti problemi.

Pročitajte još

Neko iz tamošnje policije je Radoju Zviceru dojavio da mu se sprema hapšenje pa je on uspeo da pobegne. U Crnoj Gori je ta priča postala i politički problem.

Nekolicina poslanika već je uprla prstom u bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti