Možete li da prebrojite koliko novca ima u torbi? Neverovatan plen carinika na Horgošu! (FOTO)

25.08.2021

10:47

0

Autor: j.jovanovic

Vozači oba autobusa, kao i njihove kolege koje su u trenutku kontrole bili suvozači, su tvrdili da nemaju ništa da prijave

Možete li da prebrojite koliko novca ima u torbi? Neverovatan plen carinika na Horgošu! (FOTO)
Copyright foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su u saradnji sa policijom, 25. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Horgoš, kod četvorice vozača autobusa pronašli i privremeno zadržali gotovo 100.000 neprijavljenih evra.

Neprijavljeni novac je otkriven kada su tokom večeri na red za redovnu kontrolu na ulazu u Srbiju pristigla dva autobusa albanske prevozničke firme koji su putnike prevozili iz Belgije ka Albaniji.

Pročitajte još:

Vozači oba autobusa, kao i njihove kolege koje su u trenutku kontrole bili suvozači, su tvrdili da nemaju ništa da prijave jer sa sobom nose samo lični prtljag i manje sume novca koje ne podležu prijavljivanju.

foto: Uprava carina Republike Srbije

Međutim, detaljnom kontrolom utvrđeno je da njihove izjave ne odgovaraju istini, pošto su sva četvorica u ličnim torbicama koje su nosili oko vrata imali pozamašne sume neprijavljenih deviza.

U torbicama pomenute četvorice albanskih državljana, otkriveno je ukupno 134.950 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od 50 evra, za koje su izjavili da je reč o zaradi.

Svakom vozaču vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je suma od 94.950 privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka koji će se zbog neprijave protiv njih voditi.

foto: Uprava carina Republike Srbije

Podsećamo da je unos deviza u Srbiju slobodan, kako za strane, tako i za domaće državljane, međutim ako je reč o sumi iznad 10.000 evra (u dinarima ili drugoj stranoj valuti), dužnost svakog putnika je da taj iznos prijavi.

Pročitajte još:

Propis o obaveznom prijavljivanju suma iznad 10.000 evra koje putnici nose sa sobom ima za cilj efikasniju borbu protiv pranja novca i finansiranja ilegalnih aktivnosti i primenjuje se kako u EU, tako i u Republici Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike