Mića Megatrend zakukao: Opljačkala me bivša!

02.08.2023

13:52

0

Autor: Mi. S.

Zlatne poluge vredne oko 300.000 evra odnela mi je devojka, koja je deset godina bila deo mene, kaže Mića Jovanović

Mića Megatrend zakukao: Opljačkala me bivša!
Mića Jovanović - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Mića Jovanović, osnivač privatnog univerziteta "Megatrend", dan nakon što je objavljena vest da mu je iz kuće ukradeno 4 kilograma zlata, objasnio je zašto je prvo prijavio krađu, a onda povukao prijavu.

- Zlatne poluge u vrednosti od oko 300.000 evra odnela mi je devojka koja je deset godina bila deo mene, jedna divna i inteligentna osoba. Međutim, to nije uradila sama već uz pomoć drugarice. Reklo bi se da je ušla u loše društvo. Krađu nisam želeo da prijavim, dok nisam video snimak sa sigurnosnih kamera nakon koga mi je sve bilo jasno - objašnjava Jovanović.

On kaže da se sve dogodilo 26. jula ove godine u periodu između 20 i 22 sata u kući na Senjaku.

- Više od dve decenije imam fizičko obezbeđenje koje me je pozvalo i pitalo da li ona može da uđe, jer smo se rastali pre nekoliko meseci. Pustio sam je, jer sam mislio da želi da trenira. Imala je ključ od prostorije u kojoj sam čuvao zlatne poluge. Na snimku sa kamera sve se jasno vidi. Nije bila sama već  u pratnji drugarice. Iz kuće su u torbama iznele 4,5 kilograma zlatnih poluga - tvrdi Jovanović.

Zlatne poluge je, kako kaže Jovanović, kupio i čuvao kako bi se u slučaju da se desi nešto nepredviđeno sa "Megatrendom" mogao da ih unovči.

- Dugo sam se razmišljao da li da joj i ovo oprostim. Međutim, kada sam video snimak sigurnosnih kamera, nju i njenu drugaricu rešio sam da odem u policiju. Žao mi je što će krivično odgovarati... Radi se o osobi koja je 10 godina bila za mene nešto najlepše. Inteligentna i divna osoba - kazao je Jovanović.

Pošto se juče pojavila vest da je Jovanović prijavio krađu zlata, Jovanović je demantovao tu vest tvrdeći da njegova kuća ima fizičko obezbeđenje i najsavremeniji sigurnosni sistem video-nadzora.

U policiji su tada rekli da je Mića Jovanović u jutranjim satima pozvao policiju i prijavio da mu je iz kuće na Senjaku ukradeno 4 kilograma zlatnog nakita dok je bio na putu, ali pre nego što je patrola uopšte stigla na lice mesta on je ponovo pozvao policiju i povukao prijavu.

- On je objasnio da se zbunio i da je greškom prijavio krađu zlatnog nakita - rekli su tada u policiji i objasnili da se i pored toga u Jovanovićevoj kući radi uviđaj.

Informaciju da je Jovanović prijavio pljačku i da je uviđaj u toku potvrdili su  i u Prvom osnovnom tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike