Tužioce hteli da "ošegaju i zalivade", a sudiju "pošalju na oporavak": Škaljarci planirali da ubiju i Lazovića iz tajne policije?

26.08.2021

11:50 >> 14:21

0

Autor: Lj. K.

Katnić, Čeđenović i Lazović trebalo da budu ubijeni u februaru

Tužioce hteli da "ošegaju i zalivade", a sudiju "pošalju na oporavak": Škaljarci planirali da ubiju i Lazovića iz tajne policije?
Copyright Stefan Đukić Foto: Detective info

Na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva do detalja je predstavljeno kako je Baranin Stefan Đukić planirao ubistva specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, sudije Biljane Uskoković i službenika UP Zorana Lazovića.

Kako je navedeno, članovi kriminalne grupe koju je predvodio Đukić, koji važi za saradnika “škaljarskog klana”, planirali su da ubiju Katnića i Čađenovića, a da specijalnog tužioca “ošegaju i zalivade”.

Prčitajte još

Kako je navedeno, sutkinji Uskoković su planirali da polome kosti, a sve s ciljem da zastraše svedoke u postupcima koji se vode se protiv članova te kriminalne grupe.

Specijalni tužilac kazao je da su članovi te kriminalne grupe pokušali da stupe u kontakt sa bivšim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem, kako bi sa pozicije koju je tada pokrivao ubrzao rasformiranje SDT.

Foto: Pixabay/Printscreen

On je pročitao i poruke koje su članovi te grupe razmjenjivali, među kojima je i “da treba stisnuti Čađenovića” jer “nije lud da se zamera kada zna da odlazi i ostaje bez podrške”.

Rekao je i da je Đukić podstrekavao članove te kriminalne grupe preko kriptovanih poruka da ubiju Katnića i Čađenovića.

– Treba ošegati i Čađenovića i glavnog specijalnog tužioca i sve policajce – piše u jednoj od poruka.

Đukić je, kazao je Turković, poručivao i da su gotovi čim ih smene, te da će Čađenovića ubiti i “zalivaditi”.

Upravo Đukić je, kazao je Turković, tražio da se sutkinja Uskoković “pošalje na oporavak”, odnosno, da joj slome noge i ruke.

Prikazane su fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića i njegove javne istupe.

Prvobitno su planirali da ga ubiju u mestu Busovnik, a potom na Daljmu, gde bi došli iz Bera, preko brda.

Kazao je i da su organizatori na Starom aerodromu pronašli stan u kom bi boravili pre i posle ubistva Katnića.

Jovan Vukotić/Printscreen/YouTube

– Specijalnog tužioca Čađenovića planirali su da dignu u vazduh eksplozivom – rekao je Turković.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objasnio je i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebali biti ubijeni u februaru.

Čađenović je rekao da je Kotoranin Jovan Vukotić prema do sada prikupljenim podacima osnovano sumnjiv da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tereta ga i da je krajem prošle godine podstrekavao članove te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Pročitajte još

Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podelili uloge, odnosno da je jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja, a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce…

Rekao je i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, praćenje meta…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike