Prebacivanje odgovornosti ili? Ulazak Velji Nevolji u Crnu Goru omogućio kabinet Veselina Veljovića?

26.08.2021

14:52 >> 17:30

0

Autor: A.S.

Kako su saopštili iz MUP-a, zabrana ulaska u Crnu Goru za Belivuka i Miljkovića skinuta je 28. decembra 2020. godine

Prebacivanje odgovornosti ili? Ulazak Velji Nevolji u Crnu Goru omogućio kabinet Veselina Veljovića?
Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Kolegijum MUP-a nije doneo odluku o skidanju zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru, već je to mogao uraditi kolegijum ili menadžment Uprave policije kojom je tada rukovodio Veselin Veljović, saopšteno je iz MUP-a u reagovanju na tvrdnje glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić da je “Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova u januaru doneo odluku da se Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru”, prenosi crnogorska Borba.

Pročitajte još:

Kako su saopštili iz MUP-a, zabrana ulaska u Crnu Goru za Belivuka i Miljkovića skinuta je 28. decembra 2020. godine.

-Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije doneo odluku o skidanju predmetne zabrane niti je to bilo u nadležnosti ovog organa. Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28. 12. 2020. godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije. Podsećamo, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3. jula 2021. godine, postala je sastavni deo Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, podsećamo da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izveštaja i slično.

Pročitajte još:

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti-stoji u reagovanju MUP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike