Juče 100.000, danas 140.000 evra: Velika zaplena na Horgošu

26.08.2021

17:13 >> 17:14

0

Autor: A.S.

O događaju je odmah obavešteno Tužilaštvo, pa su putnik, vozilo i novac predati Odeljenju za borbu protiv korupcije MUP na dalji postupak

Juče 100.000, danas 140.000 evra: Velika zaplena na Horgošu
Copyright 140000 evra Foto: Uprava carine

Dan nakon što su carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj nelegalnog prenosa 100.000 neprijavljenih evra, intervenisali su u još jednoj takvoj situaciji, a ovog puta je bilo reči o 140.000 evra neprijavljenih novčanica.

Novac je otkriven kada je na redovnu kontrolu na ulazu u Srbiju došao automobil marke “audi A4” mađarskih registarskih oznaka kojim je upravljao mađarski državljanin.

Novac u kaseti Foto: Uprava carine

Pročitajte još:

On se iz Budimpešte uputio ka Beogradu, a na granici je službenicima rekao da nema ništa da prijavi.

Carinici su ipak rešili da izvrše pretres, te su u kaseti ispred suvozačevog sedišta zatekli novac uvijen u celofran, da bi nakon toga ispod zadnjeg sedišta pronašli 13 svežnjeva neprijavljenih evra.

Zaplena novca Foto: Uprava carine

Ukupno je otkriveno 140.000 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od 50 evra, o čijem se poreklu putnik nije izjašnjavao.

Pročitajte još:

O događaju je odmah obavešteno Tužilaštvo, pa su putnik, vozilo i novac predati Odeljenju za borbu protiv korupcije MUP na dalji postupak.

Kako navode iz Uprave Carine, cilj primene tog propisa je da se onemogući pranje novca i finansiranje ilegalnih aktivnosti, za šta se gotovina koja se krijumčari, uglavnom i koristi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike