Incident kod Valjeva: Brzi voz za Bar udario u cisternu - jedna osoba poginula!

25.07.2023

11:03

0

Na mestu udesa nalaze se ekipe policije i Hitne pomoći

Incident kod Valjeva: Brzi voz za Bar udario u cisternu - jedna osoba poginula!
Ilustracija - Copyright Tanjug/MGSI/Josip Veber

Na pruzi Beograd - Bar, u Popučkama kod Valjeva, danas u 10.15 časova došlo je do nesreće u kojoj je jedno lice izgubilo život, saopštile su "Železnice Srbije".

Međunarodni brzi voz koji se kretao iz pravca Beograda, udario je u manji kamion za dostavu nafte na pružnom prelazu u blizini gradilišta brze saobraćajnice Valjevo - Lajkovac i tom prilikom na licu mesta je poginuo vozač kamiona J. P. (60) iz Valjeva.

Među putnicima voza nema povređenih, saobraćaj je u prekidu i čeka se zamena lokomotive.

Preduzeće "Srbija voz" najavilo je da će za putnike iz barskog voza organizovati autobuski prevoz.

Preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije" saopštile su da je na putnom prelazu gde se sudar dogodio - svetlosna signalizacija bila ispravna i nesmetano funkcionisala i radila u trenutku nesreće.

Porodici osobe koja je nastradala u ovoj nesreći "Infrastruktura železnice Srbije" izražava saučešće, navodi se u saopštenju. 

- Infrastruktura železnice Srbije" apeluje i upozorava da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi. Kako se navodi, nepoštovanjem saobraćajnih propisa i nepažljivom vožnjom na putnim prelazima građani direktno ugrožavaju sopstveni život, ali i bezbednost železničkog saobraćaja i putnike u vozu.

- Samo ukoliko građani vode računa o ličnoj bezbednosti, ponašaju se savesno i odgovorno i poštuju propise, možemo zajedno sačuvati ljudske živote i bezbednost saobraćaja - zaključila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike