Zbog nemara devetogodišnje dete je izgubilo život: Bahatom vozaču sa Karaburme produžen pritvor

27.08.2021

10:55

0

Autor: A. B.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, otac lake, a stariji dečak je preminuo p

Zbog nemara devetogodišnje dete je izgubilo život: Bahatom vozaču sa Karaburme produžen pritvor
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Lazar Galiću (38), koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao.

Devetogodišnji dečak je pet dana kasnije od povreda preminuo.

Galiću je pritvor produžen rešenjem od 20. avgusta, precizirali su za Tanjug u tom sudu.

Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu Galić građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

24sedam/ Goran Sivački

Galić se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Na teret mu se stavljaju krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

24sedam/ Goran Sivački

Pročitajte još:

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike