"Treba mi usluga": Brat kavčanina otet po Veljinom scenariju, ali šta je zapravo motiv?

27.08.2021

17:13 >> 19:33

0

Autor: A.S.

Takođe, mladi Golubović se dovodi i u vezu nestanka Gorana Mihajlovića

"Treba mi usluga": Brat kavčanina otet po Veljinom scenariju, ali šta je zapravo motiv?
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Beranac Filip Golubović (25) otet je 21. avgusta ove godine na Novom Beogradu gotovo po istom scenariju koji je opisan u optužnici protiv grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Upravo Belivukovi članovi su pomoću prijatelja žrtava dolazili do njih.

Navodno, trojica muškaraca prethodno su otela Filipovog druga koga su tukli i mučili dok nije mobilnim telefonom pozvao Golubovića. On im je poslužio kao mamac za mladića iz Crne Gore, piše Blic.

OTMICA

Pročitajte još:

– Rekao mu je da mu treba velika usluga i ako može odmah da dođe do jednog lokala na Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu. Filip ga je u prvi mah odbio, ali ne zadugo odlučio je da dođe. Umesto druga, sačekali su ga otmičari i za nekoliko sekundi ubacili u automobil i odvezli u stan u Borči. Tamo je bio sve dok policija nije uspela da dođe do njega – objašnjava sagovornik.

U Novom Sadu je u utorak uhapšen Miloš Golubović (44), dok su istovremeno u naselju Borča, privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koji su zatečeni u kući sa žrtvom. Oni su od Golubovićeve porodice tražili otkup od 150.000 evra.

Tačan motiv otmice još nije poznat. Istraga ide u dva smera. Jedan, i po svemu sudeći izvesniji, jeste da je Golubović otet zbog sukoba dva zaraćena klana, kavačkog i škaljarskog.

– Naime, Filip Golubović je brat od rođenog strica Željka Golubovića, koga su crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu izuzetno blisku kavačkom kriminalnom klanu, posebno navodnom vođi Radoju Zviceru. Golubović je bio u dobrim odnosima sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji se u optužnici terete za pet ubistva i jedno silovanje. Jedan pravac iz istrage jeste da je upravo Golubović za potrebe kavačkog klana dolazio do informacija o “škaljarcima” – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

NESTANAK

Filip Golubović, rodom iz Berana, dovodi se u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića iz Resnika 1. aprila 2019. godine. On ga je poslednji put video, a kako se sumnja i namamio mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Prema nekim informacijama, njegov nestanak povezan je sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sanja Mihajlović je majka nestalog mladića Gorana Mihajlovića, koji je poslednji put viđen početkom aprila 2019. godine. Istraga o mladićevom nestanku je i dalje u toku, a ceo slučaj dovodi se u vezu sa Veljkom Belivukom, koji je uhapšen početkom februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA.

– Moj Goran je nestao 1. aprila 2019, a narednog meseca mu je bio rođendan. Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji – rekla je novinarima Sanja.

Prema njenim rečima, Goranov džip je ostao na parkingu kod “Maksija” u Resniku.

– Znam da je seo u “smart”, za čijim volanom je bio Nino Šuntić. Znam da je taj Šuntić mom sinu ostao dužan ogroman novac – tvrdila je Sanja u razgovoru sa novinarima nakon nestanka njenog sina.

Prema Sanjinim rečima, njen sin je poslovao sa upravo prošle nedelje otetim Berancem Filipom Golubovićem. Znala je Sanja i da Šuntić radi za škaljarski klan.

Nesrećna žena nakon svega strahuje da je njen sin možda i postao žrtva klana Veljka Belivuka.

DUG

Pročitajte još:

Drugi pravac u istrazi otmice brata istaknutog člana “kavčana” je to da je Golubović dogovao novac muškarcima koji su ga oteli. U daljoj istrazi od posebnog značaja biće i saradnja Golubovića sa policijom koji bi možda mogao da da odgovore na pitanja ko ga je i zbog čega oteo, da li zna nešto o nestanku Gorana Mihajlovića i klanu Veljka Belivuka.

KOKAIN

Filip je uhapšen u Beogradu prošle godine kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike