Supruga Radovana čije je telo nađeno u Grčkoj sumnja da je opljačkan: "Falila mu je burma i lančić, sve je jako čudno!"

15.07.2023

18:00

0

Sa bolom u srcu, ona opisuje svoje poslednje trenutke razgovora sa suprugom, koji je bio na brodu u Atini kada je nestao

Supruga Radovana čije je telo nađeno u Grčkoj sumnja da je opljačkan: "Falila mu je burma i lančić, sve je jako čudno!"
Radovan Juračić - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk

Nakon dugotrajne agonije iščekivanja, porodica Radovana Juračića konačno je dobila tužne vesti. Potvrđeno je da je telo koje je pronađeno u moru pripada njihovom voljenom suprugu i ocu. Međutim, supruga Dragana Juračić ne može da prihvati ideju da je Radovan izvršio samoubistvo.

Dragana započinje priču sa očajničkim rečima: "Nema šanse da je izvršio samoubistvo, nikada nas ne bi ostavio same."

Sa bolom u srcu, ona opisuje svoje poslednje trenutke razgovora sa suprugom, koji je bio na brodu u Atini kada je nestao. Sve je bilo normalno tokom njihovog razgovora samo sat i po vremena pre nego što se dogodila tragedija.

"Možda ga je neko opljačkao", iznosi Dragana svoje sumnje. Ona ne može da prihvati ideju da bi njen suprug napustio porodicu, posebno imajući u vidu da imaju dvoje maloletne dece, a stariji sin je bolestan, zbog čega je Radovan bio posebno zabrinut za njega.

printscreen/www.hamogelo.gr
 

Porodica je suočena sa brojnim nedoumicama. Dragana je razgovarala sa mnogim ljudima koji tvrde da je nemoguće da se sa broda ispadne, posebno imajući u vidu da je Radovan imao iskustvo sa brodovima u prošlosti. Otkriće da je Radovanov pasoš pronađen na suprotnoj strani broda od mesta sa kojeg je navodno pao dodatno podstiče sumnje. Osim toga, primetili su da nedostaju njegova burma i lančić, što bi moglo ukazivati na mogućnost pljačke ili krađe identiteta.

- Pasoš su mu pronašli na drugoj strani broda od one sa koje je pao. Falila mu je burma i lančić.. Možda je pljačka, možda je neko želeo da uzme njegov pasoš zbog novog identiteta. Razmišljamo i stvarno ne znamo šta bi moglo da bude - priča Dragana.

Istraga je i dalje u toku, ali porodica Juračić oseća se sve više frustrirano nedostatkom informacija i nedorečenim okolnostima koje okružuju ovu tragediju. Njihova potraga za istinom i pravdom nastavlja se, dok istovremeno nose teret boli zbog gubitka voljenog člana porodice.

Ono što sada dodatno muči porodicu koja je slomljena zbog gubitka Radovana jeste i veliki troškovi dopremanja tela.

Printscreen/Facebook/
 

- Mi smo organizovali da pogrebna služba iz Kikinde ode tamo, ali za dopremanje tela treba nekoliko hiljada evra. To nas sada održava, da skupimo ta novac i da ga vratimo nazad. Apelujemo na dobre ljude da nam pomognu - ispričala je Dragana za "Blic".

U međuvremenu, grad Kikinda se oglasio i istakli su kako će oni snositi troškove prenosa tela i sahrane, dok će novac koji se sakupi od dobrovoljnih priloga ići deci stradalog Radovana.

Ukoliko želite da pomognete porodici Juračić možete uplatiti novac na ove račune - Dragana Juračić, ul. Banatska 5a, Kikinda:

Dinarski račun: 250-2040059181500-20

Devizni račun: 250-2040020451210-22

IBAN: RS35250204002045121022

SWIFT/BIC: ERBKRSBGXXX

Podsetimo, Radovan je nestao 29. maja kada se oko 18 časova ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos. Dva sata kasnije, čuo se sa suprugom Draganom. Ona je istakla ranije da se poziv tada prekinuo, jer je veza bila loša, te da se njen suprug od tada više nije javljao.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike