Beli prah među bananama imao oznaku opake bolesti! Čija je pošiljka pala u luci Bar?

29.08.2021

12:45 >> 16:19

0

Autor: 24sedam

Brat bude Banane je 2001. godine bio otet ispred hotela Dzet set u Novom Sadu

Beli prah među bananama imao oznaku opake bolesti! Čija je pošiljka pala u luci Bar?
Copyright Foto: Uprava policije Crne Gore

Crnogorska policija u noći 24. avgusta izvela je opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima.

Akcija je izvedena uz saradnju Uprave prihoda i Carine Crne Gore, i tada je među bananama zaplenjena droga, kokain velike čistoće.

Pročitajte još

Droga je bila spakovana u 1.400 paketa od po kilogram, a na njima je bila napisana samo jedna reč – COVID.

Naime, kontejner s bananama u kojem se nalazila tona i po kokaina, vredna oko stotinu miliona evra, u barsku luku pod zastavom Libije stigao je u gluvo doba noći brodom MSC Charlote, pišu Novosti.

Ilustracija- Printscreen /Youtube/EUROPOLtube

Fider-brod, koji iz italijanske luke Đoja Tauto preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem, prethodno je bio usidren u slovenačkoj luci Kopar.

Budimir Krstović, zvani Buda Banana, u čijem magacinu je zaplenjena droga, decenijama je u poslu uvoza južnog voća. Njegova firma San Francisco, koja je poslovala u Crnoj Gori, od 2019. godine je u stečaju.

Navodno je povezan sa firmom Fruit World, koja je registrovana u Novoj Pazovi, a kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem.

– Biznis s uvozom voća on je razvio još tokom devedesetih godina, a 2001. godine njegov brat Dušan otet je ispred novosadskog hotela “Džet-set”, a kidnaperi su tražili otkup od 3,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka.

Otmičari su uhapšeni, a Dušan je oslobođen nakon što je četiri dana proveo vezan – podsećaju upućeni u poslove Krstovića.

Foto: Uprava policije Crne Gore

U “biografiji” Krstovića zapisano je da je Budimirov bratanac Igor prošle godine u vatrenom okršaju ranjen u Zeti.

Zbog teških povreda prebačen je u bolnicu u Hanoveru, gde ga je čuvalo jako policijsko obezbeđenje, da bi potom lečenje nastavio u Turskoj.

Njegovo ranjavanje dovodilo se u vezu sa ratom “škaljaraca” i “kavčana”, kojima je, navodno, bio blizak.

Luka Bar decenijama slovi za jedno od ključnih mesta na Jadranu za distribuciju kokaina. Pre ove zaplene, poslednji pad većeg “tovara” zbio se 4. juna 2014. – 250 tona “koke”.

Pročitajte još

Droga je tada stigla iz Brazila u džakovima kafe! Pre tri godine, takođe u kontejneru sa bananama pronađena su 32 pakovanja kokaina, baš kao i godinu dana kasnije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike