Flekica tvrdi da Rokvić svaljuje na njega krivicu za ubistvo na pumpi!

16.09.2020

10:35 >> 11:48

0

Prvooptuženi Miloš Srebrić (37) na suđenju izneo sumnju da porodica Rokvić ima određeni dogovor sa policijom

Flekica tvrdi da Rokvić svaljuje na njega krivicu za ubistvo na pumpi!
Copyright Kristina Kaplanović Printscreen/Facebook/Kristina Kaplanović

Miloš Srebrić (37) zvani Flekica, optužen za pljačku benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu prilikom koje je ubijena studentkinja Kristina Kaplanović (19), na suđenju je tvrdio da Stefan Rokvić, optuženi za neprijavljivanje krivičnog dela, svojim izjavama pokušava da svali krivicu na njega!

Srebrić je naglasio da je Rokvić u odbrani, koju je ranije izneo, veći deo izmislio. Rokvić je, inače, sin biznismena Danijela Rokvića koji je sada u braku sa pevačicom Dijanom Didi Janković.
– Stefana poznajem od 2013. godine, jer smo se upoznali u pritvoru u kom smo boravili zajedno. Po izlasku sa izdržavanja kazne nastavili smo da se družimo. Tog 25. maja 2017. kada se dogodila pljačka i ubistvo, nisam se ni video, ni čuo sa Stefanom. Sa njim sam se video mesec i po dana kasnije, početkom jula. Sećam se da je bio pomalo čudan i odsutan i rekao mi je da ima neki problem, ali nije želeo da mi kaže o čemu se radi. Poslednji put sam ga video desetak dana pre mog hapšenja. Kazao mi je da je njegovog oca kontaktirao inspektor iz 29. novembra i da mu je rekao da će ga uhapsiti, te da zbog toga mora da napusti zemlju – naveo je Srebrić i dodao da mu je Rokvić rekao da će biti u Španiji.

– Posle toga se nismo ni čuli, ni videli. U toku istrage sam često upitan da li poznajem Stefana. Tvrdio sam da ga ne znam, jer sam želeo da ga zaštitim. Nisam ni znao zašto me pitaju za njega. Dok sam bio u pritvoru advokat mi je rekao da je Rokvićev otac kontaktirao moju suprugu i da je dobro što sam izjavio to što sam izjavio u policiji, a da će on zauzvrat da finansijski brine o mojoj supruzi i detetu. U novembru mesecu prošle godine saznao sam da je Stefan uhapšen. Nakon što sam pročitao njegovu izjavu shvatio sam da je sve dogovoreno. Shvatio sam da je dogovor između njegovog oca i policije važeći -istakao je Srebrić aludirajući da je porodica Rokvić imala određeni dogovor sa policijom.
Flekica je odgovarajući na pitanja sudije rekao da nisu tačne Rokvićeve tvrdnje da ga je vozio do pumpe kobnog dana i da je on izvršilac krivičnog dela.
– Izmišljotina je da sam se vratio u automobil uznemiren, da sam povraćao i da sam za pojasom nosio pištolj – odlučno je rekao prvooptuženi.
S druge strane, Rokvić je ostao pri ranije iznetoj odbrani da je Srebrić zapravo sve izmislio.

Podsetimo, tragedija se dogodila 25. maja 2017. u večernjim satima na benzinskoj pumpi gde je ubijena studentkinja radila kako bi sakupila novac za nastavak školovanja. Maskirani muškarac je istrčao iz šumarka i uperio pištolj u Kristinu i dvojicu njenih kolega. Tražio im je pare iz kase u kojoj se u tom trenutku nalazilo 10.000 dinara. U jednom momentu, pištolj koji je napadač držao u rukama je opalio i pogodio Kristinu u glavu, a napadač je bez pobegao.


Flekica od ranije poznat policiji

Miloš Srebrić je od ranije poznat policiji. Dva puta je bio na izdržavanju kazne zbog pljački. Iza rešetaka je proveo oko osam godina zbog različitih krivičnih dela, od teških krađa do razbojništava i dilovanja droge. Radio je kao profesionalni vozač, a rodom je iz okoline Velike Plane. Poslednjih godina je imao prijavljeno prebivalište u Beogradu.

Čuo se s Rokvićem dan pre ubistva

U toku ročišta Srebrić je upitan da li je tačno da je dan pre zločina imao čak 23 komunikacije sa Rokvićem.

– Ne znam da li je tako bilo, a i ne sećam se – kratko je odgovorio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike