Ko je Strahinja Stojanović? Pucao na radnika BIA, povezuju ga sa ubistvom advokata!

16.09.2020 | 14:13 >> 15:15

Autor: Nemanja Gavrilov

Sumnja se da je upravo Stojanović pratio Mišu Ognjanovića, advokata Luke Bojovića, pred njegovu likvidaciju 2018. godine. Samo dve nedelje kasnije Stojanovi

Copyright Strahinja sa devojkom Sonjom Foto: Instagram

Strahinja Stojanović (30), koji je likvidiran u eksploziji džipa na Novom Beogradu, od ranije je poznat policiji zbog raznih krivičnih dela, a dovodio se u vezu i sa ubistvom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića!

Stojanović je preminuo u nedelju, 13. septembra, u Urgentnom centru posle eksplozije njegovog džipa BMX X5 u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. Prema rečima očevidaca, ostao je bez obe noge, a sa njim u vozilu je bila njegova devojka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45). Ona je zadobila lakše povrede.

– Advokat Miša Ognjanović je najverovatnije stradao u ratu klanova koji vodi njegov klijent Luka Bojović. Istraga je utvrdila da iza zločina stoje dve osobe, koje su danima pratile advokata i držale ga pod prismotrom. Sumnja se da je jedan od njih bio upravo Stojanović. Navodno se i sam Ognjanović pred smrt poverio prijateljima da ga Stojanović prati – navodi izvor blizak istrazi.

Stojanovića su prvi put pokušali da ubiju samo dve nedelje nakon ubistva advokata. Tada je pukom srećom preživeo atentat, u kojem je teško povređena njegova tadašnja devojka, španska misica Olac Bilboa Gonzales. Do tada je hapšen nekoliko puta, a osuđivan je zbog prinude i oružja. U njegovoj „bogatoj“ biografiji nalazi se i ranjavanje Zorana Lj. (54), pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA) u februaru 2015, a povezuje sa još nekim pucnjavama.

– Pričalo se da je 2013. u beogradskom naselju Galenika ranio kuma Miloša Vidakovića i to zbog njegove žene. Par meseci kasnije Vidaković je ubijen u Budvi. Taj zločin je priznao Miloš Vojnović, a kao nalogodavac naveden je bio Branislav Šaranović.  U optužnici se navodilo da je Stojanovićev DNK pronađen  u jednom štek-stanu koji su koristile ubice – navodi naš sagovornik.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam