Mađarski tužioci traže doživotnu robiju za "nasmejanog" ubicu iz Čantavira

17.09.2020

10:50 >> 07:53

0

Čaba Der priznao tri likvidacije u tri države - ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu, Hrvata Ivana Serdarušića u Amsterdamu i mađarskog b

Mađarski tužioci traže doživotnu robiju za "nasmejanog" ubicu iz Čantavira
Copyright Čaba Der Youtube/Printscreen

Tužilaštvo u Mađarskoj podiglo je optužnicu protiv Čabe Dera iz Čantavira za likvidacije u Budimpešti i Amsterdamu i zatražilo da bude osuđen na doživotni zatvor, bez mogućnosti uslovnog otpusta!

Der, koga su mediji prozvali „nasmejani ubica“,  osumnjičen je za tri likvidacije koje su se dogodile u tri države – ubistvo biznismena Lasla V. u Budimpešti, Ivana Serdarušića u Amsterdamu i Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu u januaru prošle godine, pa ga suđenje čeka i u Srbiji. Uhapšen je u Češkoj i po sopstvenoj želji isporučen mađarskim vlastima.

Mediji u Budimpešti pišu da je Dera policija nedavno odvela do mesta gde je 19. septembra 2018. godine ubio biznismena Lasla V. kako bi rekonstruisao čitav događaj. Tada je potpuno hladnokrvno do detalja opisao zločin, a svedočenje je zabeleženo i kamerom.
Der je detaljno govorio o ubistvu i rekao da je to uradio jer je taj čovek za njega predstavljao veliku pretnju.
– Pružao je logističku podršku mojim protivnicima, kako bi me pronašli – preneli su mađarski mediji reči ubice.

Dera su ranije odveli i do Budimskog dvorca i utvrđenja Citadela u potrazi za pištoljem za koji je rekao da ga je tamo sakrio, ali oružje tom prilikom nije pronađeno.

Mađarski portal „24.hu“ navodi da je utvrđeno da je u septembru 2018. godine Čaba Der ponudio 11 kilograma kokaina na prodaju mađarskom preduzetniku i primopredaju zakazao na makadamskom putu koji je vodio do potoka. Umesto kokaina, on je u pakovanja od po jedan kilogram stavio zaslađivač. Kada se kupac nagnuo nad gepekom da proveri pakete, Čaba Der mu je pucao u glavu.

Ubistvo u restoranu

Čaba Der je priznao i ubistvo Ivana Serdarušića 30. jula 2018. godine u Amsterdamu. Ubio ga je hicem iz pištolja naočigled mnogobrojnih gostiju italijanskog restorana u kome je sedeo. Holandski mediji objavili su dva snimka – jedan na kom se vidi kako ubica obučen kao turista ulazi u lokal i vadi pištolj iz torbe i drugi na kom se vidi Der kako u beloj majici i šortsu beži sa mesta zločina.

Marković ubijen iz osvete?

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Foto: Printscreen Youtube

U javnosti je obelodanjen i snimak ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu. Na njemu se vidi kako ubica prilazi Markoviću, koji je u tom trenutku pakovao dečja kolica u automobil, i puca u njega.
U mađarskim medijima pojavila se informacija da je Der priznao da je počinio ovaj zločin, tvrdeći da su u septembru 2018. godine pokušali da ga ubiju u njegovom stanu u Budimpešti, a da je to imalo veze s njegovom žrtvom iz Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike