Počelo suđenje za napad na advokata Petronijevića i sudiju Pekovića: Osumnjičeni negirali krivicu!

16.09.2020

14:56 >> 15:20

0

Počelo suđenje za napad na advokata Petronijevića i sudiju Pekovića: Osumnjičeni negirali krivicu!
Copyright Advokat Goran Petronijević Foto: Printscreen RTS

Suđenje Urošu Anđelkoviću (40) i Nenadu Đorđeviću (41), koji su optuženi da su sredinom maja u bašti kafića u centru Beograda napali i pretukli advokata Gorana Petronijevića (60) i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića (70), juče su, prema nezvaničnim informacijama, u Prvom osnovnom sudu negirali izvršenje krivičnog dela.

Punomoćnici oštećenih pravnika predložili su, pored ostalog, da se izvrši veštačenje mobilnih telefona dvojice okrivljenih kako bi se utvrdila njihova komunikacija u poslednja 24 sata pre napada, odnosno s kojim su osobama bili u kontaktu.

– Naš interes je puna istina, da se utvrdi da li ovde postoje nalogodavci ovog napada i da se oni identifikuju – rekao je advokat Krsto Bobot, punomoćnik Gorana Petronijevića.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom predložilo je sudu da Anđelkovića i Đorđevića osudi na po godinu dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema advokatu i nekadašnjem sudiji Vrhovnog kasacionog suda i predsedniku Apelacionog suda u Novom Sadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike