Milan (16) se na Adi udavio spasavajući druga! "Da me je neko pitao kako dete treba da se ponaša, rekla bih kao on. Bio je za primer"

07.06.2023

23:20

0

On je bio lek za sve nas u školi. Imao je divan odnos sa nastavnicima, uživali smo u njegovom društvu - kroz suze priča razredna dečaka koji se udavio na Adi

Milan (16) se na Adi udavio spasavajući druga! "Da me je neko pitao kako dete treba da se ponaša, rekla bih kao on. Bio je za primer"
Ada Ciganlija - Copyright printskrin/Instagram/moj_beograd_rezerva

Milan S., učenik srednje škole iz Zemuna, i Stefan Č., učenik srednje škole u Železniku, drugari još iz osnovne škole, u smrt su otišli zajedno na Adi Ciganliji, a kako je rekla Milanova razredna, ovaj hrabri dečak nastradao je pokušavajući da spasi svog druga.

- On je bio lek za sve nas u školi. Imao je divan odnos sa nastavnicima, uživali smo u njegovom društvu. Drugari su ga voleli. Da me je neko pitao kako dete treba da izgleda i da se ponaša, ja bih rekla kao Milan. On je bio primer dobrog deteta, a njegov otac dobrog roditelja - rekla je uplakana razredna, a prenose Novosti.

On se školovao za lakirera i, nastavnica kaže, uživao je u tome. Bio je pomoć svima, šta god da treba, "da slika svesku kad neko ne dođe, da pokaže domaći, ma bio je sjajan".

Dečaci nisu izronili iz vode

Oko 17.15 dežurni radnik u Centru veze JP "Ada Ciganlija" primetio je putem kamera veću grupu dece koja su ušla u Savsko jezero skokom sa veslačkih pontona koji služe za trenažne i takmičarske aktivnosti veslača i kajakaša.

Radio-vezom o tome je obavestio radnike obezbeđenja preduzeća koji su došli i preventivno decu udaljili iz vode.

Tada je primećeno da dva dečaka nisu izronila. Odmah je obaveštena PS Čukarica.

- On je bio dobrota skupljena sa svih strana u njemu. Dete, a veliki čovek. Heroj. To je on bio ove dve godine, koliko sam ga poznavala - priča razredna kojoj su za dečakom krenule suze.

Apel MUP-a posle tragedije

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da kada sezona počne ne koriste divlje plaže, izjavio je danas komandir ronilačkog voda Žandarmerije Marko Mladenović.

- Apelujemo na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta, kao i da se od trenutka kada sezona otpočne i kada počnu da rade spasilačke službe isključivo kupaju na uređenim kupalištima, da u vodu ne ulaze nepripremljeni i pod dejstvom alkohola - upozorio je Mladenović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike