Nasilniku koji je simulirao da drži pištolj i puca na decu određeno 30 dana pritvora

31.05.2023

14:20

0

Autor: J. S. J.

P. M. je saslušan danas pred postupajućim javnim tužiocem i izneo je svoju odbranu

Nasilniku koji je simulirao da drži pištolj i puca na decu određeno 30 dana pritvora
Ilustracija - Copyright 24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić

Dežurni javni tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dao nalog da se odredi  zadržavanje do 30 dana u pritvoru P. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Naime, sumnja se da je pre dva dana oko 19.00 časova u alkoholisanom stanju u prostoru parka u blizini Opštine Vračar simulirao da u ruci drži pištolj koji je „uperio“ u pravcu dece koja su se nalazila u parku.

Kako je objašnjeno on je simulirao pucanje, što je izazvalo uznemirenje kod roditelja i građana koji su se nalazili u parku, nakon čega je prišao oštećenom i više puta ga udario u predelu glave otvorenim šakama, kojom prilikom je oštećenom naneo telesne povrede.

Okrivljeni P. M. je saslušan danas pred postupajućim javnim tužiocem i izneo je svoju odbranu.

-Na obrazložen predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se određuje pritvor prema imenovanom u trajanju od 30 dana obrizom da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećenog i svedoke ovog događaja, narediti veštačenje stepena povreda koje je zadobio oštećeni kritičnom prilikom, kao i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, te eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će doneti odluku, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike