Potraga za dečacima nestalim u Dunavu kod Apatina i dalje traje: Visok vodostaj reke i nulta vidljivost roniocima otežavaju traganje

31.05.2023

11:49

0

Poslednji put viđeni su u blizini Kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag

Potraga za dečacima nestalim u Dunavu kod Apatina i dalje traje: Visok vodostaj reke i nulta vidljivost roniocima otežavaju traganje
Ronioci - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Nastavlja se potraga na Dunavu kod Apatina gde su u ponedeljak u poslepodnevnim satima nestala dvojica dečaka. Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić ističe da je potraga za dečacima otežana zbog višeg vodostaja reke, kao i zbog nulte vidljivosti.

Dečaci, koji imaju deset i jedanaest godina, nestali su kod obale Dunava u Apatinu. Poslednji put su viđeni u blizini Kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag. 

Igor Grcić ističe da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve svoje raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.

Printscreen/Facebook/Silvija Dejan Orsos
Nestali dečaci iz Apatina

- Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja - navodi Grcić.

Ukazuje da je trenutno na Dunavu veoma visok vodostaj za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.

- Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi, znači ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu - naglašava komandir Ronilačke jedinice.

Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.

Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.

- Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloletnom decom da decu ne puštaju bez nadzora, odnosno da u letnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude - apeluje Grcić.

Porodice mole sve one koji su videli dečake ili imaju neke informacije da se jave na telefone 061-1476221 ili u policijsku stanicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike