Miladin Kovačević dao iskaz u policiji povodom napada na devojku: Određeno mu zadržavanje

18.09.2020

13:10 >> 14:14

0

Miladin Kovačević dao iskaz u policiji povodom napada na devojku: Određeno mu zadržavanje
Copyright Miladin Kovačević MN Press

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je policijsko zadržavanje Miladinu Kovačeviću, osumnjičenom da je mučio i pretio svojoj devojci T.T. (26) pre dva dana u centru Beograda.

Njemu je rešenje o zadržavnju (hapšenju) uručeno u policiji Savski venac, gde se pre sat vremena javio na poziv, nakon što je za njim bila raspisana potraga.

Kovačević će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u Prvo osnovno tuzilaštvo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

On se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon…napominju u tužilaštvu.

Tina T. će biti ispitana

Devojka koja je prijavila njegovo ponašanje danas je tužilaštvu dostavila “povrednu listu”.

Ona će takođe biti ispitana, kao i njena rođaka kod koje je pobegla nakon svađe sa Kovačevićem.

Kako smo već pisali, sve se dogodilo u noći između utorka i srede, oko 2 sata posle ponoći. Prema tvrdnjama Tine T., nakon svađe u stanu, Kovačević ju je izgurao iz stana. Ona je ispričala da nije želela da ode i lupala mu je na vrata, što je Kovačevića iznerviralo i on je potom izašao u hodnik gde ju je fizički napao.

– Tina je ispričala da ju je Miladin najpre uhvatio za kosu i vukao je desetak metara, do lifta. Nakon toga joj je lupio šamar i rekao da će je ubiti. Navodno, sve vreme ju je psovao i govorio joj da neće živa izaći iz zgrade. Dok ju je vukao, ispao joj je mobilni telefon koji je potom Miladin uzeo i tresnuo o pod, pa o zid i na kraju ga bacio kroz okno lifta. Tada joj je ispala i torbica sa dokumentima i novcem – kaže naš izvor.

Miladin je, prema njenim rečima, počeo da pretura po njenoj torbici, a ona je iskoristila njegovu nepažnju da utrči u lift i pobegne. Iste večeri je prijavila policiji šta joj se dogodilo, ali ga oni nisu zatekli u stanu, pa je za njim raspisana potraga.

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanja iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

Nakon sporazuma o priznanju kirivice 2010. godine osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi, a država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara. Kovačević je pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike