Jedan čovek povezuje dvojicu siledžija: Kovačevića brani Kontićev bivši šef

18.09.2020

17:10 >> 16:08

0

Novosadski siledžija radio kao pripravnik kod Kovačevićevog advokata. Za razliku od košarkaša koji se predao policiji, za Kontićem se i dalje traga zbog u

Jedan čovek povezuje dvojicu siledžija: Kovačevića brani Kontićev bivši šef
Copyright MN Press/Promo MUP

Bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića, kome je danas određeno zadržavanje zbog maltretiranja devojke Tine T., brani novosadski advokat Ivan Gvozdenac. U pitanju je isti advokat kod kojeg je kao pripravnik radio Ivan Kontić iz Novog Sada, za kojim policija traga zbog sumnje da je besomučno tukao mladića i lomio mu ruke.

Naime, Kovačević je danas u Policijsku stanicu na Savskom vencu došao u pratnji advokata Gvozdenca, a nakon što je za njim bila raspisana potraga jer ga policija nije našla u stanu nakon prijave devojke. Ona je ispričala da ju je Kovačević u noći između utorka i srede nakon svađe izgurao iz stana, a da ga je razljutilo kada mu je lupala na vrata. Tada je izašao u hodnik zgrade i, prema njenim rečima, vukao za kosu, polomio joj telefon, lupio šamar i pretio da će je ubiti. Kada je počeo da pretura po njenoj torbici, ona je iskoristila njegovu nepažnju da utrči u lift i pobegne.

Mladiću slomio obe ruke dok je ležao bez svesti

Kamere snimile Kontića  Foto: Printscreen Youtube

Za razliku od Kovačevića, za novosadskim siledžijom Kontićem i dalje se traga zbog užasnog zločina počinjenog pre gotovo mesec dana. Podsetimo, policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je u Novom Sadu brutalno tukao M. M. (28) dok se nije onesvestio, a potom mu slomio obe ruke. Stravičan zločin snimile su bezbednosne kamere, a snimak se pojavio na društvenim mrežama i zgrozio celu Srbiju. Kontić je, u međuvremenu, pobegao u Crnu Goru, odakle je rodom.

Utvrđeno je da se incident dogodio 24. avgusta ispred ispred kladionice „MaxBet“ i menjačnice „Eldorado“ u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu. Kontić je, inače, direktor jednog preduzeća u sistemu „MaxBeta“ i navodno je bio zadužen za obezbeđenje ove kladionice. Istovremeno, on je bio pripravnik kod advokata Gvozdenca.

Ispisali ga iz Advokatske komore

Naime, prema informaciji sa sednice Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine od 27. decembra prošle godine, Kontić je prijavljen na dvogodišnju advokatsko-pripravničku službu kod advokata Ivana Gvozdenca počevši od 9. januara ove godine i upisan je kao pripravnik. Novosadski mediji preneli su da je nakon što je snimak prebijanja procureo u javnost, Kontiću poništen upis u Advokatskoj komoru Vojvodine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike