Potraga za muškarcem: Terao zaposlene u Domu zdravlja da unesu lažne podatke o vakcinaciji kako bi sa suprugom putovao u inostranstvo

16.05.2023

15:21

0

Autor: Mi. S.

U Novom Sadu uhapšeni su D. B. (35) i A. M. V. (37), zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem

Potraga za muškarcem: Terao zaposlene u Domu zdravlja da unesu lažne podatke o vakcinaciji kako bi sa suprugom putovao u inostranstvo
Hapšenje: Ilustracija - Copyright Printscreen/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su D. B. (35) i A. M. V. (37), zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem u podstrekavanju, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesetjednogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je četrdesetjednogodišnjak podstrekao D. B. i A. M. V. da utiču na jednog zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji da za njega i njegovu suprugu u informacioni sistem e-Vakcina unese neistinite podatke da su primili obe doze vakcine protiv korona virusa i dobiju potvrdu o vakcinaciji, kako bi mogli da putuju u inostranstvo, iako vakcine nisu primili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike