Drugovi iz OŠ "Vladislav Ribnikar" neutešni: Nema više Angeline, molili smo se, ali više ni ona ne diše

15.05.2023

21:42

0

Punih 12 dana lekari u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj borili su se za život devojčice koju je metak Koste K. pogodio pravo u glavu

Drugovi iz OŠ "Vladislav Ribnikar" neutešni: Nema više Angeline, molili smo se, ali više ni ona ne diše
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Stalo je i Angelinino srce. Punih 12 dana lekari u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj borili su se za život devojčice koju je metak Koste K. pogodio pravo u glavu. Spasa nije bilo. Angelina je i zvanično 10. Kostina žrtva.

Ta vest je opet sve potresla i podsetila na, u sećanju još i te kako živ, masakr koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio trinaestogodišnji Kosta K.

- Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i Vladimir ostanu živi. Čak smo i plakat s porukom za njihovo brzo ozdravljenje zalepili na ulazu u školu. Verovali smo u bolje, u doktore, njihovu mladost i izdržljivost, bez obzira na povrede koje su zadobili. Ali eto, izgubismo i Angelinu. Ostao nam je još samo Vladimir i nadamo se da će nam se bar on vratiti, ušetati u učionicu i ponovo biti sa nama.

Ovako su, posle vesti da je u Dečjoj klinici u Tiršovoj preminula Angelina A., govorila dvojica đaka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji Kosta K. pucao iz vatrenog oružja i ubio osmoro đaka i čuvara, a ranio trinaestoro.

AP Photo/Darko Vojinovic
 

Angelina A. u pucnjavi je teško povređena. Ona je zadobila teške povrede glave. Odmah po prijemu u "Tiršovu" devojčica je operisana, ali je metak ostao u glavi. Lekari su svih ovih dana iz minuta u minut pratili njeno zdravstveno stanje, i uprkos egzaktnim dokazima da za devojčicu nema mnogo nade, pokušavali da je spasu. Ali i pored hirurške intervencije i nadljudskih napora lekara da je održe u životu, nesrećna devojčica je danas, posle 12 dana borbe za život, podlegla povredama, pišu "Novosti".

Ispred škole "Vladislav Ribnika" i u njoj nije bilo gužve. Jake policijske snage obezbeđuju školu i đake, koje u većini slučajeva dovode roditelji, bake, deke, dadilje...

Jedan od roditelja, ispred ulaza u školu, rekao je:

24sedam/Katarina MIhajlović
 

- Vest o smrti devojčice ponovo nas je sve podsetila na stravični masakr i brzo se raširila društvenim mrežama. Moja ćerka je, posle skoro dve nedelje od strahote koja se desila, prvi dan došla na nastavu. I sad ovo da čuje... Ne znam kako ćemo je smiriti?!

Tokom dana, kao i svakog do sada, građani koji su prolazili pored škole zastajali su i minutom ćutanja odavali počast stradaloj deci i radniku obezbeđenja.

Neki od njih su, čuvši za smrt male Angeline, prilazili dvorištu škole, palili sveću i spuštali po jedan beli cvet za preminulu devojčicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike