Miladin Kovačević negirao da je zlostavljao devojku i pretio joj: Tužilaštvo predložilo pritvor jer je ona u strahu, a on ranije osuđivan

19.09.2020

12:27 >> 14:52

0

Kovačević je u svojoj odbrani naveo da se video sa oštećenom kritičnom prilikom, ali da joj te večeri nije uputio nikakve pretnje niti da joj je naneo pov

Miladin Kovačević negirao da je zlostavljao devojku i pretio joj: Tužilaštvo predložilo pritvor jer je ona u strahu, a on ranije osuđivan
Copyright Miladin Kovačević Foto: MN Press

Bivši košarkaš Miladin Kovačević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je u negirao da je pretio devojci Tini T. (26) i da joj je naneo povrede pre tri dana u centru Beograda.

On je u svojoj odbrani naveo da se video sa oštećenom kritičnom prilikom, ali da joj te večeri nije uputio nikakve pretnje niti da joj je naneo povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponašala i šta se sve događalo, nije želeo da odgovara na pitanja zamenika javnog tužioca, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Imajući u vidu odbranu, zatim raniju osuđivanost, a pre svega i izjavu oštećene prilikom podnošenja prijave da je uplašena i da je u strahu, tužilastvo je predložilo da sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda odredi okrivljenom pritvor u roku od 30 dana, navodi se u saopštenju.

Iz tužilaštva navode da će u daljem toku postupka tužilaštvo ispitati oštećenu, eventualne svedoke posredne (rođaku oštećene kod koje je nakon događaja boravila oštećena) i očevidce događaja ako se utvrdi da ih je bilo, zatim će uraditi veštačenje povreda koje je zadobila oštećena, pregledati video zapise i preduzeti sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nakon toga tužilastvo će doneti konačnu odluku i obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, rečeno je Tanjugu u petak u tužilaštvu.

Kako smo već pisali, sve se dogodilo u noći između utorka i srede, oko 2 sata posle ponoći. Prema tvrdnjama Tine T., nakon svađe u stanu, Kovačević ju je izgurao iz stana. Ona je ispričala da nije želela da ode i lupala mu je na vrata, što je Kovačevića iznerviralo i on je potom izašao u hodnik gde ju je fizički napao.

– Tina je ispričala da ju je Miladin najpre uhvatio za kosu i vukao je desetak metara, do lifta. Nakon toga joj je lupio šamar i rekao da će je ubiti. Navodno, sve vreme ju je psovao i govorio joj da neće živa izaći iz zgrade. Dok ju je vukao, ispao joj je mobilni telefon koji je potom Miladin uzeo i tresnuo o pod, pa o zid i na kraju ga bacio kroz okno lifta. Tada joj je ispala i torbica sa dokumentima i novcem – kaže naš izvor.

Miladin je, prema njenim rečima, počeo da pretura po njenoj torbici, a ona je iskoristila njegovu nepažnju da utrči u lift i pobegne. Iste večeri je prijavila policiji šta joj se dogodilo, ali ga oni nisu zatekli u stanu, pa je za njim raspisana potraga.

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike