"Lezite dole": Ubica iz Mladenovca izdao naredbu grupi dece u Malom Orašju, pa krenuo sa rafalnom paljbom

05.05.2023 | 12:36

Autor: Redakcija 24sedam

Porodice nastradalih došle su na mesto tragedije

Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prema svedočenju porodica nastradalih, ubica iz Mladenovca Uroš Blažić (21) je u selu Malo Orašje naredio deci koja su bila tu, njih petnaestak, da legnu na zemlju i onda krenuo da ih rešeta rafalom.

Porodice nastradalih došle su na mesto tragedije. 

Novosti pišu da porodicu jednog nastradalog policija nije pustila da na tom mestu zapali sveću, jer uviđaj i dalje traje. POGLEDAJ GALERIJU

Podsetimo, komšije iz Donje Dubone su za 24sedam otkrile detalje iz života familije uhapšenog Blažića. Naveli su da mu je otac vojno lice, da je bio na ratištima i da je zbog toga imao kalašnjikov. Dodali su da je Blažić bio problematičan i da ga je ranije hapsila policija.

MUP
Hapšenje Uroša Blažića

Jedan od poginulih u bezumnom napadu Blažića dovezao je kod Z. M. juče po podne auto u servis na popravku, a uveče je poginuo.

Meštanin Milan Prokić naveo je za naš portal da je čuo rafal i da je mislio da se neko porodio i da je u pitanju slavlje.

Komšije su Blažića opisale kao "jako čudnog momka, koji se bahato ponaša po selu".

Devojci amputirana ruka

Uroš Blažić je, podsetimo, sinoć navodno nakon verbalnog sukoba u školskom dvorištu otišao do kuće po oružje, a potom ubio osam osoba, a 14 ranio u okolini Mladenovca.

U Duboni kod Mladenovca stradali su policajac M. P. (22) i njegova sestra K. P. (19) i D. T. (25). Na drugoj teritoriji, smederevskoj, stradali su M. M. (18), N. S. (21), L. M. (20), N. M. (15) i A. M. (18).

Rođaka jedne od povređenih devojaka za medije je rekla da je N. V. zadobila povrede ruku i nogu, te da joj je zbog povreda amputirana ruka.

Potera je trajala celu noć, a Blažić je uhapšen u jutarnjim satima u selu kod Kragujevca, navodno u kući svog ujaka. Prema pisanju medija, cela porodica kod koje se Blažić krio je uhapšena.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam