Masakr u holandskoj "Jovanjici": Dejan sa ocem i bratom ubio četiri osobe zbog loše "trave"

22.09.2020

17:22 >> 07:49

0

Porodici iz Srbije preti doživotna robija zbog zločina na imanju koje se bavi prodajom preparata za uzgoj kanabisa. Motiv najverovatnije loše seme, koje je o

Masakr u holandskoj "Jovanjici": Dejan sa ocem i bratom ubio četiri osobe zbog loše "trave"
Copyright Dejan A. (33) osumnjičen za četvorostruko ubistvo u gradu Enšede, na granici sa Nemačkom Foto: Printscreen Youtube/Facebook

Holandsko tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora za državljane Srbije Dejana (33) i Denisa A. (32) i njihovog oca Ćamila (59). Ova porodica optužena je za četvorostruko ubistvo na imanju firme koja se bavi prodajom preparata za uzgoj kanabisa u holandskom gradu Enšede, na granici sa Nemačkom.

Ubijeni vlasnik, njegov poslovni patner sa prijateljem i prodavac    Foto: Printscreen Youtube

Stravičan zločin dogodio se 2018. godine, a sumnja se da iza likvidacije stoje neraščišćeni računi u poslovima oko trgovine narkoticma.

– Trojici muškaraca, srpske nacionalnosti, koji žive u Holandiji, tužilaštvo predlaže doživotnu kaznu zbog svirepog načina na koji je izvršen zločin. Sve ukazuje da je reč o planiranom zločinu. Tužilac Aidan van Vin rekao je da je to bila hladnokrvna likvidacija – navodi holandski portal “Dutchnews”.

Vlasnik firme koja se bavi proizvodnjom preparata za uzgoj kanabisa, njegov poslovni partner sa prijateljem i prodavac biljne hrane pronađeni su mrtvi na posedu.

– Kasnije je utvrđeno da su dve žrtve bile pod istragom nakon zaplene 17 kilograma marihuane, godinu dana ranije. Jedna od žrtava je muškarac koji je radio kao prodavac za tu firmu i koji se samo našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – tvrde mediji.

Pre ubistva išli u “McDonald`s”

Snimile ih kamere Foto: Printscreen

Istražitelji su zahvaljujući bezbednosnim kamerama uspeli da rekonstruišu kretanje osumnjičenih kobnog dana. Najpre su snimljeni ispred prodavnice nameštaja, gde su kupili sto i stolice za 2.500 evra. Sat vremena pre ubistva jeli su hamburgere u “McDonald`s”. Dvadeset minuta pre masakra snimljeni na putu ka mestu sločina. Kamere su ih snimile i u povratku na jednom parkingu. Otac i sinovi bili su presvučeni, a Dejan je uneo u auto neku flašu i nekoliko minuta sedeo na mestu vozača. Policija veruje da je čistio auto, jer su forenzičari, uprkos tome, u vozilu pronašli tragove krvi ubijenih.

Kako se navodi, motiv ubistva još nije utvrđen, ali se sumnja da iza toga stoji novac, jer je jedna od žrtavapre ubistva imala oko 8.000 evra u džepu, ali pare nisu pronađene.

Mesto zločina Foto: Printscreen Youtube

– Postoji sumnja da vlasnik gazdinstva nije isporučio kvalitetno seme konoplje Dejanu A., što je rezultiralo finansijskim gubitkom od nekoliko desetina hiljada evra.  Zbog toga je on došao sa ocem i bratom i pucao na sve koje su zatekli – navodi holandski portal “Misdaadjournalist”.

Prema navodima holandskih medija, reč je o stravičnom zločinu u kojem su napadači hladnokrvno pucali iz vatrenog oružja direktno u glave žrtava!

Presuda trojici državljana Srbije biće izrečena 6. novembra.

Bivši “legionar”, u vezi sa Meksikankom

Tokom istrage istražitelji su proveravali i da li Dejanova devojka Meksikanka Morena Sančez, koja je trenutno u zatvoru u Venecueli, ima veze sa ubistvom. Dejan ju je upoznao preko njenog brata Kristijana, koji je u međuvremenu ubijen, a sa kojim je svojevremeno zajedno služio u Legiji stranaca. Holandski mediji su zbog toga spekulisali da je zločin ona naručila kako bi osvetila brata.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike