Šta se krije iza napada na sveštenika u crkvi u Ripnju? Popadija trpela uvrede i seksualne insinuacije, napadač tvrdi da je i on žrtva!?

02.05.2023 | 11:55

Sveštenik je na sastanku crkvenog odbora održanom u četvrtak pod tačkom razno izjavio da dobija pretnje fizičkim napadom i da se oseća ugroženo

Copyright Profimedia

Sveštenik lokalne crkve u Ripnju V. D. napadnut je u subotu u dvorištu crkve kada je na njega nasrnuo M. K. nakon verbalne rasprave. Sveštenik je neposredno pre napada na sastanku crkvenog odbora upozorio da sa više strana dobija pretnje.

V. D. je napadnut nakon kraćeg razgovora sa radnikom M. K. u subotu u dvorištu crkve. Žrtva je najpre svojim automobilom prišla M. K., a nakon izvesnog vremena izašao je iz vozila i tada je došlo do fizičkog obračuna.

- Sveštenik je na sastanku crkvenog odbora održanom u četvrtak pod tačkom razno izjavio da dobija pretnje fizičkim napadom i da se oseća ugroženo, a napad se dogodio samo dva dana kasnije - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, on već izvesno vreme trpi uvrede i sabotažu, a sada je prvi put napadnut fizički.

- Problem je još veći jer i njegova žena, popadija, trpi uvrede i seksualne insinuacije. Ona se takođe više puta žalila da se oseća ugroženo, međutim, sve i dalje traje - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, ugrožavanje porodice sveštenika V. D. se događa zbog toga što on predstavlja pretnju za nepošten rad ove lokalne crkve kojem teži većina zaposlenih.

Takođe, oglasio se i napadač M. K. koji tvrdi da je i on žrtva uvreda od strane sveštenika koji ga, kako kaže, vređa na nacionalnoj osnovi.

- Više puta mi je rekao da ne treba da budem u crkvi i da tu više neće da me vidi jer sam "garav", ja ovde održavam dvorište crkve i pomažem, nekad sam plaćen, nekad nisam, ali sam pošten. Znam da nije trebalo da ga udarim, ali sam to uradio u naletu besa, žao mi je što je to bilo u dvorištu crkve i što sam napao čoveka koji nosi mantiju - rekao je M.K.

On tvrdi da je na sveštenika nasrnuo jer mu je spomenuo porodicu.

Bonus video 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Kurir