Zaplena na Gradini: Turci hteli da "prošvercuju" steroide, satove i lekove!

21.12.2020

14:35

0

Detaljnom kontrolom kamionske kabine carinici su u njoj pronašli ručni frižider u kojem jedino nije bilo hrane, navode iz Uprave carina

Zaplena na Gradini: Turci hteli da "prošvercuju" steroide, satove i lekove!
Copyright Satovi foto: Uprava carina

Carinici su na Gradini dva dana zaredom 19. i 20. decembra, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 1. 100 doza lekova i anaboličkih steroida sakrivenih u koferu među garderobom putnika, kao i u ručnom frižideru koji se nalazio u kamionskoj kabini.

Jedan od prekršaja dogodio se nedelju, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „mercedes“ austrijskih tablica, kojim je putovao bračni par turskih državljana.

Mada su supružnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i nisu pogrešili. U jednom od kofera pronašli su oko 900 ampula i tableta različitih anaboličkih steroida i lekova za mršavljenje, koji su bili zakamuflirani garderobom, navode iz Uprave carina.

Uz zapisnik o carinskom prekršaju zaplenjeno je oko 300 ampula anaboličkih steroida „Enandrol“, „Trenabol“ i „Nandrolone Decanoate“, 400 tableta za mršavljenje „Clenbuterol“, kao i 200 tableta steroida „Oxandrolon“. Prethodnog jutra sličan prekršaj otkriven je i na Terminalu Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao kamion koji je iz Turske ka Švajcarskoj prevozio masline.

Vozač (40), sa turskim pasošem i nemačkom ličnom kartom, rekao je da sem robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje. Međutim, tokom detaljne kontrole kamionske kabine carinici su u njoj pronašli ručni frižider u kojem jedino nije bilo hrane.

U njemu se nalazilo preko 220 različitih tableta za potenciju („Kamagra“, „Luvagra“ i „Vegon“), kao i više od 30 novih muških ručnih satova „Rolex“, „Emporio Armani“, „Hublot“, „Esprit“, Ferrari“ i „Versace“ u čiju se originalnost sumnja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike