Rasvetljeno ubistvo Stojanovića: Raspisana Interpolova poternica za ubicom iz Gradiške

21.09.2020

13:48 >> 18:35

0

Milivoje L. (50) sumnjiči se da je postavio eksploziv pod automobil Strahinje Stojanovića, pa pobegao iz Srbije. Odale ga tetovaže i kretanje u blizini mesta

Rasvetljeno ubistvo Stojanovića: Raspisana Interpolova poternica za ubicom iz Gradiške
Copyright Strahinja Stojanović i osumnjičeni Milivoje L. Foto:Printscreen/RTS/Facebook

Milivoje L. (50) iz Gradiške osumnjičen je da je podmetnuo bombu pod automobil Strahinje Stojanovića (30), koji je poginuo u eksploziji 13. septembra na Novom Beogradu. Sumnja se da je ubica nakon zločina pobegao na teritoriju BiH, pa je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za njim raspisana Interpolova poternica.

Policija upala u stan Milivoja L. u Beogradu      Foto: MUP

– Reč je o kriminalcu iz Gradiške u Republici Srpskoj, koji je imao i državljanstvo Srbije, ali ličnu kartu Hrvatske.  U Beogradu je imao stan u koji je policija upala, ali nije nikog zatekla. Utvrđeno je da na toj adresi ne boravi od 2006. godine. Veruje se da je napustio Srbiju odmah posle zločina – navodi za “24sedam” izvor blizak istrazi.

Tužilaštvo: Motiv i eventualnu povezanost sa određenim kriminalnim strukturama utvrdiće istraga

Milivoje L. je odranije poznat policiji, a uhapšen je prošle godine nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem hoda ulicom i puca iz dva pištolja naočigled ljudi, slaveći rođenje unuke. U svom vlasništvu ima više ugostiteljskih objekata. Osim prangijanja, Milivoje je hapšen i zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banjaluke, kao i zbog prebijanja jednog biznismena. Policija je upala u njegov stan u Beogradu, ali je istragom utvrđeno da tamo nije boravio još od 2006. godine.

Stavio navojnice u bombu da bude razornija

Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je  veštačenjem utvrđeno da je ubica koristio eksplozivnu napravu koja je sadržavala i određenu količinu metalnih navojnica, takozvanih matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Pucao iz pištolja nasred ulice Foto: Printscreen Youtube

Kako saznajemo, Milivoja su odale tetovaže i njegovo kretanje po gradu koje su zabaležile nadzorne kamere nedaleko od mesta likvidacije u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

– Postoji više snimaka na kojima se vidi sumnjivi muškarac. Na jednom snimku vidi se biciklista koji koristi telefon i to u trenutku same eksplozije. Sa nadzornih kamera skinut je i snimak na kojem se vidi primpredaja predmeta za koji se sumnja da je eskploziv koji je postavljen ispod Strahinjinog džipa BMW X5. Muškarac je imao uočljive tetovaže koje su pomogle u njegovom otkrivanju – navodi naš sagovornik.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je identitet izvršioca utvrđen antropoloskim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su izuzeti sa lica mesta. U saopštenju se naglašava da se istraga nastavlja kako bi se utvrdio motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike