Tukao maloletnika zbog ćerke: Muškarac (39) iz Velikog Gradišta osuđen na osam meseci kućnog zatvora

22.09.2020

12:16 >> 12:42

0

Autor: 24sedam.rs

Slučaj se dogodio 18. septembra ove godine, u gradskom parku u Velikom Gradištu

Tukao maloletnika zbog ćerke: Muškarac (39) iz Velikog Gradišta osuđen na osam meseci kućnog zatvora
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

A.Đ. (39) iz Velikog Gradišta pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom na osam meseci kućnog zatvora, zbog nasilničkog ponašanja prema maloletnom D.M. (16).

Njemu je izrečena i mera zabrane prilaska maloletniku na manje od sto metara u narednih godinu dana. Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju je osumnjičeni sklopio sa osnovnim javnim tužiocem.

Krivično delo za koje je osuđen, osumnjičeni je počinio 18. septembra ove godine, u gradskom parku u Velikom Gradištu. On se tada verbalno sukobio sa maloletnim D.M, a onda počeo i da ga šamara. Pošto ima oko 120 kilograma, a maloletnik je dosta sitniji od njega, šamarima ga je tri puta oborio na zemlju.

Dok je ležao, on ga je i nekoliko puta šutnuo nogom. To su videli prolaznici i pozvali policiju, koja je napadača ubrzo uhapsila i odredila zadržavanje od 48 sati. Prilikom saslušanja kod tužioca, osumnjičeni je ispričao da je maloletnik veoma problematičnog ponašanja, da već dugo progoni, vređa i maltretira njegovu desetogodišnju ćerku.

On je to prijavljivao u nekoliko nadležnih službi, ali one nisu ništa preduzele. Pošto je devojčica bila u neprekidnom strahu, on je sa maloletnikom dogovorio susret u parku, kako bi ga ubedio da prekine sa maltretiranjem. Međutim, ovaj je tada krenuo da vređa i psuje i njega i njegovu ćerku, pa je osumnjičeni izgubio kontrolu i fizički ga napao.

Po završetku postupka zbog nasilničkog ponašanja, Osnovni sud uputio je oštećenog maloletnika na parnicu radi ostvarivanja materijalne nadoknade za pretrpljene fizičke i duševne bolove.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti.rs

Najčitanije Vesti