Bankar iz Niša ojadio štediše za 240.000 evra, a sada tvrdi da je bio primoran na to

22.09.2020

15:21 >> 15:32

0

Aleksandar Arsenijević (35) na sudu tvrdio da ga je ucenjivala osoba čiji identitet ne sme da otkrije, ali da za sebe nije imao nikakvu korist. Tužilaštvo t

Bankar iz Niša ojadio štediše za 240.000 evra, a sada tvrdi da je bio primoran na to
Copyright Pixabay/Pijon

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu od najmanje pet godina i tri meseca zatvora za bankara Aleksandra Arsenijevića (35), koji se tereti da je zloupotrebom položaja odgovornog lica i falsifikovanjem službenih isprava oštetio klijente banke za 240.000 evra!

Viši i Osnovni sud u Nišu Foto: Printscreeen/ Google maps

Arsenijević je neposredno pred davanje završnih reči izneo svoju odbranu u kojoj je naveo da je bio primoran, zastrašivan i ucenjivan da podiže novac sa računa klijenata i da ništa od toga nije zadržao za sebe.

– Pred kraj 2013. godine jedan klijent mi je rekao da ću dobiti otkaz jer nema nikakva “leđa” i da me on može zaštiti ukoliko završim neke poslove za njega. Dao mi je nalog za isplatu sa popunjenim brojem žiro računa i potpisom rekavši da treba da podignem novac i da su i banka i klijent upoznati sa svime i da će novac biti vraćen za nekoliko dana – ispričao je Arsenijević pred sudom.

On je objasnio da je nakon nekoliko dana novac zaista vraćen na račun sa kojeg je podignut, ali da su ubrzo usledili novi pozivi.

– Kada sam video da se novac ne vraća na račune, shvatio sam da je vrag odneo šalu. Osoba koja me je kontaktirala me je uveravala da će sve biti u redu. Zakazao sam sastanak u menadžemntu banke, ali pre nego što sam otišao, ta osoba me je pozvala i rekla da je bolje da ne idem, pošto će svašta da se desi. Život mi je bio ugrožen, dobio sam uveravanja da će sve da se završi do kraja jula 2016. kada se vratim sa odmora, ali su me već prvog dana odmora pozvali iz banke da moram da se vratim jer se nešto desilo – ispričao je Arsenijević.

Po oceni tužilaštva, ovakva odbrana izneta je radi izbegavanja krivične odgovornosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: blic.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike