Crnogorac prokrijumčario 37 paketa marihuane, pa uhapšen sa Smederevcem prilikom kupoprodaje! (VIDEO)

13.04.2023

12:08

0

Autor: 24sedam

U automobilu kojim je upravljao M. R. pronađeno više od 30 kilograma droge

Crnogorac prokrijumčario 37 paketa marihuane, pa uhapšen sa Smederevcem prilikom kupoprodaje! (VIDEO)
Copyright MUP

Državljanin Crne Gore G. V. (37) i Smederevac M. R. (38) uhapšeni su u Smederevu nakon što je u automobilu kojim je upravljao M. R. pronađeno više od 30 kilograma droge, pištolj i meci.

U saopštenju MUP navodi se da su policijski službenici osumnjičene zatekli u Balkanskoj ulici u Smederevu, u trenutku kupoprodaje droge, nakon čega su, u automobilu "sangjong rekston" crnogorskih registarskih oznaka, kojim se dovezao G. V., otkrili specijalno izrađeni bunker sa 37 paketa marihuane, ukupne težine 30,4 kilograma.

Sumnja se da je on drogu prokrijumčario iz Crne Gore, sa namerom da je proda osumnjičenom M. R.

- Inspektori kriminalističke policije su, takođe, pretresom vozila "folksvagen" smederevskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M. R., pronašli 192,1 grama hašiša, 95,1 grama "spida", 54,8 grama marihuane, vagicu za precizno merenje, pištolj, 23 metka i četiri mobilna telefona. Takođe, kod M. R. je pronađeno i 3.000 evra i 12.400 dinara - navodi se u policijskom saopštenju.

Njih dvojicu uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave u Smederevu i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu.

G. V. i M. R. se sumnjiče da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, dok se M. R. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike