Prijava protiv direktora "Beogradnje": Umanjio cene nepokretnosti, utajio 214.500 evra

23.09.2020

08:18

0

Autor: 24 sedam

Crnogorska policija sumnjiči N. S. iz Beograda da je prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze njegove firme iz Bara

Prijava protiv direktora "Beogradnje": Umanjio cene nepokretnosti, utajio 214.500 evra
Copyright Pixabay

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv N. S. (41) iz Beograda sa boravkom u Baru i pravnog lica preduzeća „Beogradnja“ iz Bara, zbog utaje poreza i doprinosa. N. S. je, kako se sumnja, prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze od 214.500 evra.

– N. S. je ovo delo počinio kao osnivač i izvršini direktor “Beogradnje”  – saopšteno je iz Uprave policije Bar.

Policija je izuzela notarske zapise u odnosu na prodaju određenih nepokretnosti kao i dokaze od Uprave za nekretnine, iz kojih su proizišle nove činjenice u vezi sa ovim slučejem.

– Iz notarskih zapisa koje je policija izuzela proizilazi da je u Baru, u periodu od jula do oktobara 2017. godine N. S. kao izvršni direktor preduzeća “Beogradnja” u svojstvu zastupnika navedenog preduzeća kao prodavca, u postupku prometovanja nepokretnosti, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, pred notarom iz Bara iskazao cene nepokretnosti u konkretnim ugovorima manjim od tržišne cene za slične nekretnine na istom području – dodaje se u saopštenju.

N. S. je na ovaj način, kako se sumnja, prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze u svakom pojedinačnom notarskom zapisu i to u ukupnom iznosu od 214.500 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike