Prijava protiv direktora "Beogradnje": Umanjio cene nepokretnosti, utajio 214.500 evra

23.09.2020 | 08:18

Autor: 24 sedam

Crnogorska policija sumnjiči N. S. iz Beograda da je prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze njegove firme iz Bara

Copyright Pixabay

Crnogorska policija podnela je krivičnu prijavu protiv N. S. (41) iz Beograda sa boravkom u Baru i pravnog lica preduzeća „Beogradnja“ iz Bara, zbog utaje poreza i doprinosa. N. S. je, kako se sumnja, prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze od 214.500 evra.

– N. S. je ovo delo počinio kao osnivač i izvršini direktor “Beogradnje”  – saopšteno je iz Uprave policije Bar.

Policija je izuzela notarske zapise u odnosu na prodaju određenih nepokretnosti kao i dokaze od Uprave za nekretnine, iz kojih su proizišle nove činjenice u vezi sa ovim slučejem.

– Iz notarskih zapisa koje je policija izuzela proizilazi da je u Baru, u periodu od jula do oktobara 2017. godine N. S. kao izvršni direktor preduzeća “Beogradnja” u svojstvu zastupnika navedenog preduzeća kao prodavca, u postupku prometovanja nepokretnosti, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, pred notarom iz Bara iskazao cene nepokretnosti u konkretnim ugovorima manjim od tržišne cene za slične nekretnine na istom području – dodaje se u saopštenju.

N. S. je na ovaj način, kako se sumnja, prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze u svakom pojedinačnom notarskom zapisu i to u ukupnom iznosu od 214.500 evra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam