Odloženo suđenje bivšoj Čumetovoj ženi za lažno svedočenje

23.09.2020

11:56 >> 13:20

0

Odloženo suđenje bivšoj Čumetovoj ženi za lažno svedočenje
Copyright Ivana Tulić Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje Ivani Buhi, povodom optužbi da je lažno svedočila na suđenju bivšem suprugu Ljubiši Buhi, odloženo je danas za 5. novembar u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer su spisi na razmatranju u Trećem osnovnom tužilaštvu, a sudnici se nije pojavio ni Ljubiša Buha.

Kako saznajemo, Ljubiša je je trebalo da da svoj iskaz u svojstvu svedoka, međutim, u Katanićevoj se pojavila samo Ivana.

Ivana Buha je na početku suđenja prošle godine negirala da je lažno svedočila i tada je predložila da se njen bivši suprug sasluša kao svedok. Tužilaštvo Ivanu Buhu tereti za krivično delo “davanje lažnog iskaza”, a u optužnom predlogu je predložilo sudu da je proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

Podsetimo, Ljubiša Buha je prošleg leta izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog krivičnih dela prikrivanja kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanja istaga, za koja ga je mahom prijavila upravo bivša supruga. Kasnije je osuđen i zbog pretnji koje je tužiocu uputio tokom suđenja.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tanjug.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike