Ukleti Čenej: Supružnici poginuli kad im je izletela srna! Isti put često mesto stravičnih udesa!

09.04.2023

20:45

0

Čenej je malo naselje, ali često je u crnim hronikama zbog strašnih saobraćajnih nesreća

Ukleti Čenej: Supružnici poginuli kad im je izletela srna! Isti put često mesto stravičnih udesa!
Ukleti Čenej: Supružnici Aleksandar i Snežana L. poginuli jutros - Copyright Profimedia/Facebook

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6.50 časova dogodila na putu Čenej-Sirig poginuli su Aleksandar L. (50) i njegova supruga Snežana L. (49) iz Mola. To, nažalost, nije jedina saobraćajna nesreća koja se dogodila kod Čeneja. Danas je, takođe, više osoba povređeno kada je automobil sleteo u kanal na putu Čenej - Kisač. Ovo mesto i puteve oko njega i sami žitelji zovu ukletim. Čenej je malo naselje, ali često je u crnim hronikama zbog saobraćajnih nesreća koje se ovde nižu kao na traci.

printscreen/Instagram/nsuzivo.rs
Smrskanmi automobil u kom su poginuli supružnici Aleksandar i Snežana L.

Supružnici su se kretali iz smera Siriga ka Čeneju kada je ispred njih istrčala srna koju Aleksandar, koji je bio za volanom, nažalost nije uspeo da izbegne. Od siline udarca skrenuli su u suprotnu traku i desnom bočnom stranom automobila sudarili se sa kamionom, koji je išao iz suprotnog smera. Vozač kamiona, kako je utvrđeno, nije imao alkohol u krvi, a nesreću je izazvala srna.

Printscreen/Facebook
Aleksandar L. i Snežana L.

Na istom putu, u sudaru dva vozila 9. decembra 2021. godine oko 14 sati povređeno je pet osoba, od kojih četiri muškarca i jedna žena. Na mestu nesreće intervenisale su dve ekipe Hitne pomoći. Dvojica povređenih imala su po 59 godina, jedan tridesetdevetogodišnjsk i jedan starosti 47 godina, dok je povređena žena tada imala 46 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Vatrogasci su morali da seku vozila kako bi došli do povređenih, a dvojica vozača od po 59 godina prevezena su u Klinički centar Vojvodine.

Strahovit sudar u Čeneju kod Novog Sada dogodio se i 16. jula 2021. godine. Vozač automobila marke "audi" zaustavio se najverovatnije kako bi propustio vozilo iz suprotnog smera, a potom skrenuo, kada je drugo vozilo punom brzinom naletelo na njega.

Vozač autobusa sprečio tragediju

"Audi" je odgurnut u drugu traku, a u istom momentu je iz suprotnog smera naišao autobus, koji je za dlaku izbegao sudar, samo zahvaljujući brzoj reakciji vozača koji je naglo skrenuo i zaobišao automobil, čime je sprečio tragediju. U ovoj nezgodi, srećom, nije bilo teže povređenih, a materijalna šteta je velika.

Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 18. februara 2021. godine, oko 6:30 časova u Čeneju. Portparol Hitne pomoći, dr Zoran Krulj rekao je tada da su na mestu nesreće konstatovali smrt muškarca starog 81 godinu.

Printscreen / 192 instagram
Jedan od stravičnih udesa: Ilustracija

Tada je na međunarodnom putu kod Interauta, jedno vozilo izletelo sa puta i prevrnulo se. Tom prilikom, osim poginulog muškarca, povređen je i suvozač od 68 godina. Povređeni je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. Uzrok ove nesreće, kako se smatralo, bio je klizav kolovoz.

U decembru 2020. godine u Novom Sadu uhapšen je S. C. (57), zbog sumnje da je pijan  automobilom udario biciklistu iz Siriga, koji je preminuo na licu mesta. Nesreća se dogodila 17. decembra 2020. kod Čeneja, a sumnja se da je S. C. napustio mesto saobraćajne nesreće.

S. C. je ubrzo uhapšen, a alko testom utvrđeno je da je imao 1,18 promila alkohola u krvi, saopštila je policija. Protiv njega je podneta krivična prijava, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ispao iz automobila

Mladić star 23 godine poginuo je u noći između 23. i 24. decembra 2019. godine u saobraćajnoj nesreći u Čeneju. Nesreća se dogodila kada je vozač izgubio kontrolu nad "opel astrom" i, od udarca u parkirano vozilo pored puta i reklamni pano, ispao iz svog automobila.

Na putu od Siriga ka Novom Sadu automobil je u Čeneju prvo udario u parkirani automobil i onda prešao na drugu stranu i udario u reklamni pano. Telo je nađeno u ranim jutarnjim satima. Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

RINA
Ilustracija

I ranije su se dešavale saobraćajke kod Čeneja. U saobraćajnoj nesreći na putu Subotica-Novi Sad, 15. avgusta 2009. godine, oko 20 časova, kod mesta Čenej, poginula je jedna osoba, a šestoro ljudi, među kojima i dvoje dece, teško je povređeno. Posle direktnog sudara dva automobila, poginula je Ildiko Vučetić iz Vrbasa, a teške telesne povrede zadobili su njen suprug Tomislav Vučetić i njihovo dvoje dece - Relja i Teodora.

U drugom vozilu teško su povređeni Nataša Đurić i njeni roditelji - Dubravka i Branislav, svi iz Novog Sada. Svi povređeni prebačeni su na odeljenje urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine.

Roditelji poginuli, devojčice povređene

Udes se dogodio kada je automobil, kojim je upravljala Nataša Đurić, krećući se iz pravca Subotice preticao kamion. Vozilo se vratilo u svoju saobraćajnu traku, ali je, iz nepoznatih razloga, ponovo prešlo na levu stranu kolovoza i sudarilo se sa "opel korsom", u kojoj je bila porodica Vučetić.

Tako je 6. februara 2008. godine ujutru jedna žena poginula, a još sedam osoba povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na starom subotičkom putu, nedaleko od Čeneja.

 

Instagram_192_rs
Ilustracija

Tri devojčice su teško povređene u saobraćajnoj nesreći na putu Sirig - Čenej 27.oktobra 2007. godfine u kojoj su poginuli roditelji devojčica Marinko i Zlata Borenović iz Bajmoka. Teško je povređeno nekoliko osoba, među kojima i njihove tri ćerke, kao i četvrta devojčica, inače dete njihovih prijatelja.

Nesreća se dogodila kad je vozač "golfa", subotičke registracije, kojim je ka Novom Sadu upravljao Marinko Borenović, po maglovitom vremenu i klizavom putu preticao drugo vozilo i pritom se na levoj strani kolovoza direktno sudario sa autobusom beogradske "Laste", kojim je upravljao Milan Lukić iz Valjeva. U autobusu je bilo 18 putnika od kojih je troje lakše povređeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike