Saslušana Tina koja je prijavila Miladina Kovačevića: Traži pare za dobijene batine

24.09.2020

11:45 >> 17:55

0

Tina T. (26) svedočila danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. Pridružila se krivičnom gonjenju Kovačevića i istakla imovinskopravni zahtev

Saslušana Tina koja je prijavila Miladina Kovačevića: Traži pare za dobijene batine
Copyright Miladin Kovačević MN Press

Tina T. (26) koja je prošle nedelje prijavila bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića za nasilje, saslušana je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kao svedok je saslušana i njena rođena sestra Tamara T.

Iz tužilaštva je saopšteno da je oštećena Tina T. izjavila da je 16. septembra ove godine oko 1 čas posle ponoći, po prethodnom dogovoru sa osumnjičenim Kovačevićem došla u stan u kom je on boravio gde su se i posvađali, da bi je potom osumnjičeni desnom rukom uhvatio za kosu, a potom oborio na pod i tako je vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme izgovarajući pretnje upućene oštećenoj, te joj je, dok ju je držao za kosu, otvorenom šakom udario šamar u predelu desne strane lica, a zatim i pesnicom u predelu desne strane glave, nakon čega je naglo pustio, usled čega je ona glavom udarila u pod.

Kovačeviću se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti

Takođe je, navela da je odmah potom taksijem otišla kod svoje sestre Tamare T., koja je ispitana u svojstvu svedoka, kao i da je u predmetnom događaju zadobila telesne povrede u predelu glave ali da je lekarsku pomoć potražila nakon dva dana jer joj je tada postajalo sve lošije. Krivičnom gonjenju se pridružila i istakla je imovinskopravni zahtev, navodi se u saopštenju.

Svedokinja Tamara T. je izjavila da nema neposrednih saznanja o događaju jer istom nije prisustvovala, ali da je oštećena, njena rođena sestra Tina T., te noći došla u njen stan oko 03,00 časova, da je bila uplakana i da joj je rekla da ju je pretukao osumnjičeni Kovačević, da je oštećena bila uznemirana i pod stresom i da je sve vreme plakala, da je i pored molbe oštećene da događaj ne prijavljuje policiji zbog straha da će je osumnjičeni Kovačević ubiti, to ipak učinila i da je policija ubrzo došla, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Negirao optužbe

Kovačević je ranije u tužilaštvu negirao da je pretio Tini T.  i da joj je naneo povrede. On je u svojoj odbrani naveo da se video sa oštećenom kritičnom prilikom, ali da joj te večeri nije uputio nikakve pretnje niti da joj je naneo povrede.

Svedokinja je navela i da joj je oštećena detaljno opisala na koji način ju je osumnjičeni tukao i pretnje koje joj je izrekao. Takođe je navela da je primetila da je oštećena imala povrede u predelu vrata i obe noge, da je bila otečena, kao i da joj se žalila da je boli glava.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će narediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećene, pribaviti video zapise sigurnosnih kamera i po potrebi preduzeti i druge radnje radi potpunog i pravilnog utvrđivanja činjeniničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku, navodi se u saopštenju.

Miladinu Kovačeviću na teret se stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

S obzirom na to da je sud odbio predlog tužioca da se Kovačeviću odredi pritvor, on se za sada brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike