Suđenje za brutalan napad u Novom Sadu: Žrtva nije svedočila, branioci osumnjičenih tražili izuzeća

25.09.2020

09:42

0

Miljan Mandić (28) koji je brutalno pretučen juče se prvi put pojavio u novosadskom tužilaštvu, ali je posle pola sata napustio zgradu bez davanja iskaza,

Suđenje za brutalan napad u Novom Sadu: Žrtva nije svedočila, branioci osumnjičenih tražili izuzeća
Copyright Kamere snimile Kontića Foto: Printscreen/ Youtube

Miljan Mandić (28), koji je brutalno pretučen 24. avgusta u Novom Sadu, za šta se tereti Ivan Kontić (30) za kojim je raspisana poternica, juče se u pratnji advokata prvi put pojavio u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu u svojstvu svedoka ali nije bio saslušan.

Foto: MUP

Kako saznajemo, Mandić je bukvalno posle pola sata napustio zgradu tužilaštva, jer  su branioci O. L. i L. V., protiv kojih se vodi postupak zbog sumnje da su učestvovali u tuči, imali određene zahteve.

– Tražili smo izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično delo prvo kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva – ispričao je za medije advokat Goran Karadarević, koji zastupa O. L.

Kako saznajemo, protiv Mandića se takođe u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu vodi postupak zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Podsetimo, snimak koji je osvanuo na društvenim mrežama zgrozio je Srbiju, jer se na njemu navodno vidi Ivan Kontić, koji je silovitim udarcima izudarao Miljana Mandića, a zatim mu je izlomio ruke dok je bio bez svesti. Policija je raspisala poternicu za Kontićem, koji je posle incidenta misteriozno nestao. Sumnja se da je napustio Srbiju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike