Saznajemo: Sud smanjio kaznu ubici maloletnika iz Laćarka, roditelji očajni

26.09.2020

15:00 >> 13:20

0

Dušanu Milovanoviću (20), osuđenom za svirepo ubistvo Veljka Vasiljevića (17), Apelacioni sud u Novom Sadu umanjio kaznu za četiri godine. Roditelji žrtve

Saznajemo: Sud smanjio kaznu ubici maloletnika iz Laćarka, roditelji očajni
Copyright Žrtva Veljko Vasiljević Foto: Printscreen/ Facebook/ Veca Panić Vasiljević

Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je kaznu Dušanu Milovanoviću (20) iz Laćarka, koji je osuđen za zversko ubistvo druga Veljka Vasiljevića (17) na igralištu prošle godine, sa 15 na 11. godina. Ova sudska odluka izazvala je veliko ogorčenje Veljkovih roditelja.

Majka ubijenog mladića teško podnela presudu Foto: Prinstscreen/Facebook/Veca Panić Vasiljević

Viši sud u Sremskoj Mitrovici je 15. aprila ove godine, doneo prvostepenu presudu Milovanoviću i osudio ga na 15 godina zatvora. Za roditelje pokojnog Veljka Vasiljevića pre dva dana je stigao „hladan tuš“ kada su saznali da je Milovanoviću kazna smanjena.

Nož u srce

Dušan je 12. januara 2019. pozvao Veljka da se nađu na igralištu u Laćarku, a onda ga divljački ubadao nožem i na kraju mu zario sečivo direktno u srce. Veljka je izbo kuhinjskim nožem od 27 centimetara i ležao na njemu sve dok nije preminuo.

– Da li jedan mlad, nevin život od 17 godina, koji još nije ni počeo da živi, ni da stigne da pogreši, zaslužuje da bude na tako svirep način ubijen, a da ubica bude tako malo kažnjena. Koliko vrede te proklete pare kada mogu da se kupe sve sudije i sva policija. Ko kod da je uzeo proklete pare od njih neka mu se isto vrati. Eto, to im želimo. Ne mrzimo nikog, ali nećemo zaboraviti nikog od njih, jer mi nikad nismo gazili preko živih, a kamoli preko mrtvih, kao što su oni uradili. Neka im je na čast. Valjda ima Boga za njih da im vrati zasluženo – poručili su Veljkovi roditelji Veliborka i Nikica Vasiljević i dodali da su ogorčeni, jer je sud “više verovao ubici nego žrtvi”.

– Najpre su ubistvo okarakterisali kao obično, iako je imalo karakteristike teškog ubistva. Milovanović je iz čista mira ubadao mog sina na igralištu i držao ga dok nije preminuo. Kao olakšavajuća okolnost mu je uzeto to što ga je navodno moj sin udario, pa ga je to isprovociralo. A pritom za taj udarac ne postoji svedok, nit je ko to video, niti je ko čuo. Milovanović je bio na pregledu i nije imao nikakvu povredu. Ovo je nečuveno. Stalno se tražila olakšavajuća okolnost za ubicu – pričaju roditelji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike