Crni vikend u Srbiji: Irena i Dragan se slučajno upoznali i poginuli na Kopaoniku, rečna policija u potrazi za petoro nestalih! (FOTO)

19.03.2023

20:45

0

Posle prevrtanja čamca kod Ade Huje Mane Knežević uspeo da ispliva i potraži pomoć, za trojicom muškaraca se traga

Crni vikend u Srbiji: Irena i Dragan se slučajno upoznali i poginuli na Kopaoniku, rečna policija u potrazi za petoro nestalih! (FOTO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović/MUP/Facebook

U Srbiji se za manje od 24 sata dogodilo nekoliko tragedija, a pripadnici rečne policije trenutno tragaju za pet osoba. Jedinica za bezbednost na rekama od sinoć traga za Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem, koji su ispali iz čamca kod Pančevačkog mosta, Iz Dunava je uspeo samo da ispliva Mane Knežević (37), koji je pregledan u Urgentom centru, jer je izgreban i blatnjav uspeo da se dokopa obale. Istovremeno od sinoć se traga i za Beloruskinjom koja je skočila sa Brankovog mosta i nije isplivala, a rečna policija od juče je uključenai u potragu za fitnes trenerom, koji je nestao 14. marta.

Plastični čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje, na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22.30 časova. Uz Jedinicu za bezbednost na rekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola policije.

Foto:MUP
Rečna policija

Mane Knežević isplivao je iz reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Izgreban i blatnjav tumarao je kroz šiblje preko nasipa, došao do prvih kuća i prijavio nesreću. Svi muškarci su bili porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

U trenutku prevrtanja čamca na Dunavu, sa Brankovog mosta je u Savu skočila i žena iz Belorusije A. D. (34), koja takođe nije pronađena, pa je rečna policija u gotovo isto vreme dobila dva poziva.

Rečna policija uključena je od juče i u potragu za fitnes trenerom Tomislavom Mančićem (32) iz Krnjače, koji je izašao je iz svoje zgrade u utorak uveče, 14. marta, u 20.17 časova, nakon što je skrenuo ka Zrenjaninskom putu, a zatim nestao bez traga.

Foto:Printskrin/Fejsbuk
Tomislav Mančić

Poginuli na motornim sankama

Stravična tragedija dogodila se noćas na Kopaoniku kada su poginuli Dragan V., (39) iz Aleksandrovca i Irena R. (36) iz Novog Sada, vozeći motorne sanke. Oni su sleteli sankama u uvalu, zakucali se u drvo i prevrnuli, a potom se kotrljali još pedesetak metara. Kada je pomoć stigla oboje su davali znake života i pokušana je reanimacija, ali nije im bilo spasa.

Facebook/Dragan V
Dragan V.

Dve devojke, od kojih je jedna bila Irena, sedele su u kafeu "Grin" na Karaman Grebenu do samog zatvaranja lokala. Tada su pitale da li neko može da ih poveze. Javila su se dvojica mladića, koji su bili sa sankama.

Dragan V. važio je za nekog ko voli planinu i dobro vozi motorne sanke. On je čak bio vlasnik servisa za popravku motornih sanki na Kopaoniku, a pre toga servis je imao i u rodnom Aleksandrovcu. Novosađanka Irena R. je, sudeći prema njenim objavama na društvenim mrežama, bila vedra devojka, uvek nasmejana, a volela je avanture i putovanja.

Foto:Printskrin/Fejsbuk
Irena R.

Posle saznanja o nesreći, društvene mreže su preplavile poruke njihovih prijatelja i poznanika. Jedan Draganov prijatelj napisao je: "Gagi druže, brate, neka ti je laka zemlja i da te čuvaju anđeli na večnom putu". "Nije trebalo tako rano da odeš druže", napisao je Ljuba, Draganov prijatelj. Saša, prijatelj nastradalog muškarca, napisao je da "nisu završili razgovor od pre neki dan". "Počivaj u miru, ljudino, drugarčino", napisao je još jedan prijatelj. "Uvek si bio za sve tu kad je bilo najgore. Neka ti je laka zemlja brate moj!". napisao je Vladimir ispod fotografije na kojoj se vidi Dragan sa petoricom svojih prijatelja.

Ubistvo u hotelu

Jedna osoba je ubijena u jučeraašnjoj pucnjavi u hotelu u Prištini, dok su dve ranjene osobe upućene na lečenje, rekla je portparol policije za region Prištine Fljora Ahmeti. Ranjeni su A. A. i M. M., koji su uhapšeni pod sumnjom da su ubili jednu osobu u hotelu u naselju Arberia u Prištini. Tužilac je doneo rešenje o zadržavanju A. M. i M. M, koji su primljeni u bolnicu, pod merama bezbednosti policije, a koji su i osumnjičeni za teško ubistvo.

U noći između subote i nedelje u Beogradu su se dogodile dve masovne tuče. Na splavu Skalar u Novom Beogradu, oko 2:30 posle ponoći, dogodila se opšta tuča dve grupe muškaraca. Tom prilikom, teške povrede opasne po život zadobio je muškarac (23), koji je uboden oštrim predmetom u stomak i prevezen je u Urgentni centar. On nije učestvovao u tuči, već je pokušao da smiri sukobljene. U masovnoj tuči ispred kafića u Ruzveltovoj ulici, jedan mladić je po rukama izboden nožem. M. P. (32) je oko dva sata posle ponoći primljen u Urgentni centar i sa teškim povredama zadržan je na odeljenju ortopedije.

RINA
Policija i Hitna pomoć

Lj. V. (18) iz Leskovca koja je u petak oko 11.20 teško povređena na pešačkom prelazu na raskrsnici Bulevara Nikole Pašića i Žikice Jovanovića Španca u tom gradu, kada je pregazio kamion s prikolicom, preminula je u ništkom Kliničkom centru. Kod ulaza u Banatski Brestovac u petak oko 18.40 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo M. M. (61), koji je upravljao mopedom. Njega je automobilom udario Dž. B.

U Beogradskoj ulici u Sremčici juče je automobil udario dečaka (7), koji je zadobio povredu noge i prevezen je u Dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici, dok je vozač automobila pobegao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike