24sedam saznaje: Maskirao se u ženu i glumio ubijenu Ljiljanu da policiji zavara trag

30.09.2020

13:18 >> 07:53

0

Dragan Todić iz Herceg Novog uhapšen je zbog sumnje da je obučen u ženu više puta šetao sa Zoranom Marićem (47) ispred sigurnosnih kamera, kako bi svi mi

24sedam saznaje: Maskirao se u ženu i glumio ubijenu Ljiljanu da policiji zavara trag
Copyright Ubijena Ljiljana Simić Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić

Draganu Todiću iz Herceg Novog određen je pritvor zbog sumnje da je pomagao Zoranu Mariću (47) i Radomiru Deliću (38), koji se terete za ubistvo kanadske državljanke srpskog porekla Ljiljane Simić (54) u Crnoj Gori, tako što se oblačio u žensku garderobu i namerno šetao ispred kamera, kako bi se stekao utisak da je žrtva još živa!

Ubili je zbog para

Ljiljanin nestanak prijavio je njen bivši suprug, a meštani su je poslednji put videli 5. septembra. Kako smo ranije saznali, ona je kupila avionsku kartu za 6. septembar, jer nameravala da ode iz Crne Gore u Kanadu. Utvrđeno je da je Ljiljanana kreditnoj kartici imala „čudne transkacije“, zbog čega se sumnja da je motiv ubistva novac.

Sumnja se da je Dragan Todić zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Ljiljane Simić sa sve šeširom na glavi i ogrnutom plavom maramom.

Na pojedinim kadrovima jasno se vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike

– Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je reč o muškarcu, jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike – navodi izvor za crnogorske Vijesti.

Draganu Todiću određen je pritvor do 30 dana, a na saslušanju je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinom. Todić je osumnjičen da je pomagao Mariću u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog dela, ali i da je preduzeo niz aktivnosti koje su sprečavale otkrivanje krivičnog dela i izvršioca.

Podsetimo, Ljiljana Simić je nestala 6. septembra, a dvanaest dana kasnije njeno telo u fazi raspadanja pronađeno je u šipražju nedaleko od Herceg Novog. Utvrđeno je da je nesrećna žena mučena, da su joj polomljene obe vilice i da je ugušena.

Dosadašnja istraga pokazuje da žrtva najverovatnije i ubijena na mestu gde je telo pronađeno.

Kragujevčanka iz Kanade

Ljiljana je rodom iz Kragujevca, ali je decenijama živela i radila u Kanadi. Prema rečima njenih poznanika, pola godine je provodila u Crnoj Gori u svom stanu, a zatim bi odlazila u Kanadu. Navodno je ugovorila prodaju tog stana u kojem je boravila. Nije poznato čime se bavila i u kom odnosu je bila sa osumnjičenim Zoranom Marićem i Radomirom Delićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike