Stručnjak o pušci nađenoj kod ultradesničara: "Veoma je efikasno oružje kad ima dobru optiku i municiju i kada iz njega puca dobar strelac"

16.02.2023

14:16

0

Autor: Lj.K.

Petar Pantić rekao je danas da je karabin pronađen kod kvalitetna puška sa dobrim mehanizmom.

Stručnjak o pušci nađenoj kod ultradesničara: "Veoma je efikasno oružje kad ima dobru optiku i municiju i kada iz njega puca dobar strelac"
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Karabin sa optičkim nišanom koji je juče, uoči protesta organizovanih u Beogradu protiv prihvatanja nemačko-francuskog predloga o statusu Kosova, otkriven kod ultradesničara Dejana Bobaćeka, spada u red kvalitetnih pušaka.

Predsednik kluba strelaca MUŠ Petar Pantić rekao je danas da je pronađeni karabin kvalitetna puška sa dobrim mehanizmom.

- Kalibar može da bude različit, od šest do sedam milimetara. Optički nišani mogu uvećavati od šest do sedam puta, dok taktički uvećavaju i do pedeset puta - rekao je Pantić.

On je objasnio da puška sa optičkim nišanom može biti registrovana kao lovački snajper ili puška koja se koristi u sportske svrhe. Pantić je naveo da je ovo oružje veoma efikasno kada ima dobru optiku i municiju i kada iz njega puca dobar strelac.

Dejan Bobaček, pripadnik neformalne ultradesničarske grupe "Narodne patrole", uhapšen je zbog posedovanja karabina i postojanja osnova sumnje da je sa još dvojicom ljudi izvršio krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike