Drama na Čukarici: Osmoro stanara i troje dece za dlaku izbeglo tragediju u eksploziji bojlera

01.10.2020

07:44 >> 12:25

0

Do detonacije je došlo u jednom od stanova u naselju Bele vode, a požar se ubrzo proširio sa trećeg i na četvrti sprat. Srećom, stanari koji su prevezeni

Drama na Čukarici: Osmoro stanara i troje dece za dlaku izbeglo tragediju u eksploziji bojlera
Copyright Požar u naselju Bele vode Foto: Printscreen RTS

Osmoro stanara i troje dece lakše je povređeno u eksploziji bojlera u zgradi na Belim vodama u beogradskoj opštini Čukarica, saznaje 24sedam.rs

Incident se dogodio, jutros oko 6 sati, u ulici Leposave Vujošević, kada je na trećem spratu zgrade došlo do skplozije u jednom od stanova.

– U stanu u kojem žive dve studentkinje eksplodirao je bojler, a njih dve su srećom bile zaštićene zahvaljujući zidu. Prema rečima stanara čule su se dve eksplozije, a koliko je udar bio jak govori podatak da je vatra izbila jedna vrata – navodi jedan od očevidaca i dodaje da se cela zgrada ubrzo ispunila gustim dimom.

Prema nezvaničnim informacijama, požar se proširio i na četvrti sprat, a stanari su na vreme bili evakuisani.

– Lakše je povređeno osmoro stanara i troje dece. Na lice mesta su bile upućene tri ekipe Hitne pomoći, koje su povređene prevezle u hitnu službu VMA. Deca su prevezena na Institut za majku i dete .Svi povređeni su dobro jer su se uglavnom nagutali dima – navodi izvor blizak istrazi.

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, a većina stanara je u papučama i pidžamama stajala ispred zgrade na bezbedboj udaljenosti, jer je mnoge od njih eskplozija zatekla dok su još bili u krevetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike