Ponovo odbijen pritvor za Miladina Kovačevića, ukinuta i mera zabrane prilaska žrtvi

01.10.2020

13:03 >> 20:33

0

Kovačeviću je ukinuta i mera zabrane prilaska i komunikacije sa devojkom Tinom T. i njenom sestrom, koja mu je bila određena umesto pritvora. Kao svedok sasl

Ponovo odbijen pritvor za Miladina Kovačevića, ukinuta i mera zabrane prilaska žrtvi
Copyright Miladin Kovačević Foto: MN Press

Predlog tužioca da se odredi pritvor Miladinu Kovačeviću (33), osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Tine T. (26) ponovo je danas odbijen odlukom sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Miladinu Kovačeviću je takođe ukinuta i mera zabrane prilaska i komunikacije sa devojkom i njenom sestrom, koja mu je inače bila određena umesto pritvora.

Negirao krivicu

Kovačević je na saslušanjima negirao da je devojci pretio i naneo joj povrede, dok je Tina ispričala do detalja šta se dogodilo te noći i izjavila da se pridružuje krivičnom gonjenju Kovačevića i da traži novčanu odštetu.

Na novo rešenje, tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu, pošto je tražilo pritvor po dva osnova – zbog postojanja opasnosti da će Kovačević uticati na svedoke, a drugi zbog ranije osuđivanosti, takođe, za nasilničko krivično delo.

Na današnjem ročištu kao svedok saslušan je taksista, koji je Tinu prevozio iz stana, u kojem se dogodio incident, do stana u kojem stanuje njena sestra.

– Devojka nije imala povrede, ali jeste bila uznemirena – rekao je taksista.

Podsetimo, za Kovačevićem je prethodno bila raspisana potraga po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je 16. septembra na Savskom vencu maltretirao devojku Tinu T.

Široj javnosti postao je poznat po brutalnom prebijanju američkog studenta Brajana Štajnhauera u Bostonu 2008. godine. Posle incidenta Kovačević je pobegao u Srbiju, gde je i procesuiran.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike