Sudija pita Lalića: "Da li ste osvešćivali Lazara crevom ili ste hteli da mu zaustavite disanje?"

03.02.2023 | 14:54

Autor: Ljiljana Keković

Svedok okrivljeni rekao da su Lazara Veličkovića ostavili samog i vezanog u prostoriji punoj oružja, jer je već bio mrtav

Copyright 24sedam/Printscreen/Mup

U nastavku suđenja Veljko Belivuk, koji ispituje Srđana Lalića, osvrnuo se na terminologiju koju koristi Srđan Lalić pitajući ga šta za njega znači "neutralisati pretnju"; što je spominajo kada je opisivao otmicu Lazara Vukićevića. Prvooptuženi je pitao da li zna da je to vojna terminologija, i da znači da osobu treba ubiti.

Lalić mu je odgovorio da je taj termin značio da se Lazaru Vukićeviću otme pištolj.

- Za osobu kojoj nije pipnut puls, za koju je rekao da nije mrtva, a ostavili ste ga u prostoriji u kojoj je, navodno, bila gomila oružja - dodao je Lalić.

On je rekao da su Lazara Veličkovića ostavili samog i vezanog u prostoriji punoj oružja, jer je on tada najverovatnije već bio mrtav.

- Krvavrio je dugo sa polomljenom glavom, polomljenim prstima, pretučen - odgovorio je svedok saradnik, a onda mu je pitanje postavila predsednica veća jer joj nisu bili jasni pojedini detalji koje je izneo u svom neometanom izlaganju.

- Rekli ste da ste ga osvešćivali i polivali crevom, a onda ste rekli da ste hteli da mu zaustavite disanje? Šta ste hteli? -upitala je sudija, a Lalić odgovorio:

- Mislili smo da će moći razgovetnije da priča, ali nije mogao, pa smo ga udarali da izvučemo informacije, ali ni to nije pomoglo, pa smo mu crevo stavili kod lica gde se videlo da je svestan, pa smo morali da mu zaustavimo disanje.

Belivuk pomenuo prebijanje Vazurinog obezbeđnja u sudnici: Lalić naveo koja je Veljina omiljena metoda kad gazi ljude

U nastavku saslušanja Srđana Lalića, prvooptuženi Blivuk postavlja pitanja Srđanu laliću vezano za Milana Ljepoju.

24sedam/Maja Kostić
Milan Ljepoja Mance

-  Da li je Ljepoja bio sumnjičav?

- Ne.

 - Da li je bio naoružan?

- Ne.

Lalić je rekao da je nameravao Ljepoju u Ritopeku da savlada takozvanom polugom, ali kada je viode kakve konstrkcije, onda ga je Tešđić uhvatio sa leđa a on za revere, pa su izgubili razvnotežu i pali.

- Spominješ da je Janković tom prilikom imao "hekler", a da sam ja tada pucao i "hekelra" u neki džak, zbog čega?

- Pucao si u džakove iz čistog hira.

 - Da li si gledao snimak kada ja prebijam člana Vazurinog obezbeđenja, kako ga udaram?

 - U predelu vilice, tvoja omiljena.

 - Kojom nogom udaram tog čoveka?

- Mislim da ga gaziš desnom nogom. Nisam ga gledao 500 puta u fascinaciji što si prebio tog čoveka.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2023/01/01/64c4e9adb45738d81958be18/uhd/64c4e9adb45738d81958be18.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958be18",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1232605_th_1675092544.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam